İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

‘Musul tarihte ilk kez Hıristiyansız kaldı’

IŞİD’in tehdidi sebebiyle Musul’daki son Hıristiyan grubunun da bugün kenti terk ettiği açıklandı…Geçtiğimiz ay Musul’u ele geçiren Irak-Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) kentte yaşayan Hıristiyanlara, bir hafta süre vererek “Müslüman olmak, kenti terk etmek veya öldürülmek” seçenekleri dayatmasının ardından Musul’da artık hiçbir Hıristiyan’ın kalmadığı bildirildi.

Neyneva İl Meclisi Üyesi Beşşar Kiki, Alman haber ajansına verdiği demecinde Neyneva ilinin merkezi olan Musul’da yaklaşık 5 bin civarında Hıristiyan bulunduğunu; ancak IŞİD tehditleri sebebiyle son grubun da kentten ayrılmasıyla Musul’da hiç Hıristiyan kalmadığını söyledi.
Beşşar Kiki, Amerika’nın 2003 yılındaki Irak işgalinden sonra Musul’daki yaklaşık 30 bin Hıristiyan’ın kenti terk ettiğini belirterek geri kalanların da IŞİD’in son tehditleri üzerine Musul’dan ayrıldıklarını söyledi.
Musul’un IŞİD’in eline geçmesinden sonra Neyneva İl Meclisi’nin de Musul’un 45 kilometre kuzeyindeki Kuşa Veli kentine nakledildiği bildirildi.
Neyneva İl Meclisi Üyesi Beşşar Kiki Musul’un tarihte ilk kez Hıristiyansız bir kent haline geldiğini söyledi.
IŞİD geçen hafta Musul’daki Hıristiyanların evlerini işaretleyerek onlara müslüman olmaları, cizye (vergi) vermeleri ya da kenti terk etmeleri seçenekleri ile karşı karşıya bırakmış ve idamla tehdit etmişti. (Yakın Doğu Haber)
http://www.demokrathaber.net/dunya/musul-tarihte-ilk-kez-hiristiyansiz-kaldi-h35668.html

Yorumlar kapatıldı.