İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

IŞİD, Hristiyanların evlerine el koydu

IŞİD, Musul’u terk eden Hristiyan ailelerin evlerine ve diğer bazı eşyalarına el koydu. IŞİD militanları, Hristiyan vatandaşlara ait evlerin üzerine “İslam Devleti Emlakçısı” yazdı ve Nasara’nın (Hristiyan) baş harfi “N”yi evlere işaretledi. Irak Şam İslam Devleti (IŞİD), Hristiyanların, Musul’u terketmesi için bugün saat 11.00’e kadar süre vermişti. IŞİD’in tehditleri üzerine Hristiyan aileler dünden beri Musul’u terkediyor. Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre dün akşam 100 aile, Musul’dan kaçarak Ninova ve Erbil’e sığındı. Kaçışlar, bugün de devam ediyor.

EL KONULDU
Edinilen bilgiye göre IŞİD, Musul’u terketmeye zorladığı Hristiyanların evlerini ganimetine aldı. IŞİD militanları, Hristiyan vatandaşlara ait evlerin üzerine “İslam Devleti Emlakçısı” yazdı ve Nasara’nın (Hristiyan) baş harfi “N”yi evlere işaretledi.
Ayrıca Musul’dan kaçan Hristiyan aileleri, son kontrol noktasında durdurularak, araç, altın ve cep telefonlarına da el kondu. IŞİD’in, ailelere, “Sizin Musul’dan çıkmanıza izin verdik, eşyalarınızın değil” dediği öğrenildi. 
IŞİD, dün dağıttığı bildiride Hristiyanlara, Musul’u terketmeleri için bugün öğleye kadar süre verdi. Hristiyanların, Musul’da kalması için üç şarttan birini yerine getirmelerini isteyen IŞİD, şartlarını şöyle sıraladı: “Ya Müslüman olun, İslam Halifeliği devletini kabul edin ve verginizi ödeyin ya da bizimle düşmana karşı savaşın.” AA
http://www.aksam.com.tr/dunya/isid-hristiyanlarin-evlerine-el-koydu/haber-325795

Yorumlar kapatıldı.