İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Garegin II’den Diasporalı Ermeni öğretmenlere: Dile yönelik titiz olunuz

Dünya Ermenileri Katolikosu Garegin II, bugün 19 Temmuz’da Ana Taht Kutsal Etchmiatsin’de meslek içi eğitim ve hızlandırılmış Ermenice dil öğretimi kurslarına katılan  «Diaspora» Yaz Okulu  Diasporalı Ermeni öğretmenlerini kabul etti. Buluşma başlangıcında  Ermenistan Diaspora Bakanlığı Panarmenyan Programlar Dairesi Bşk. Armen Andreasyan, programın amaçları ve yapılan çalışmalara ilişkin bilgi verdi. Garegin II, buluşmada öğretmenlere öğretmenlik hizmetleri ve sorumlu görevlerini titizlik, meşakkat ve inançla, Ermeni çocuk ve ergenleri ata miras Ermeni değerleriyle eğitmeye devam etmeleri tavsiyesinde bulundu.

Katolikos, öğretmenler arasında gençlerin  çok olmasının yarınlara yönelik umut aşıladığını kaydederek, Diaspora Ermeni yerleşkelerindeki acil sorunlara dikkat çekti. Katolikos Hazretleri özellikle anadili ilkesinin titizlikle korunması öğüdünü verdi.

Garegin II, buluşmada hazır bulunanların sorularını yanıtladı.
Buluşmada Başepiskopos  Natan Hovhannisyan ve Ana Taht Hıristiyanlık Eğitimi Merkezi direktörü Gözetmen rahip Vardan Navasardyan da hazır bulundular.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

http://news.am/tur/news/219915.html

Yorumlar kapatıldı.