İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Topaloğlu: Şampiyonada sporcularımızdan derece bekliyoruz

Topaloğlu: Şampiyonada sporcularımızdan derece bekliyoruz

Avrupa Okçuluk Şampiyonası 21-26 Temmuz tarihlerinde Ermenistan’ın Echmiadzin kentinde yapılacak. Şampiyonaya 39 ülkeden yaklaşık 400 sporcu katılacak. Türkiye adını 12 milli okçu da organizasyonda madalya mücadelesi verecek.Okçuluk Federasyonu Başkanı Topaloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avrupa Şampiyonası’nın önemsedikleri bir organizasyon olduğunu ifade etti.

Milli okçuların Antalya’da güzel bir hazırlık dönemi geçirdiğini anlatan Topaloğlu, Natalia Nasaridze’nin de yardımcı antrenör olarak ilk kez kampta yer aldığını bildirdi.
Topaloğlu, iyi bir kamp sürecinin ardından sporcuların yarın Ermenistan’a hareket edeceğini belirterek, “Hem makaralı hem de olimpik yayda yarışacaklar. Avrupa Şampiyonası’nda sporcularımızdan derece bekliyoruz” dedi.
Sporcuların son durumlarını görmek açısından şampiyonanın kendileri adına önemli olacağını vurgulayan Topaloğlu, milli okçuların bugüne kadar yaptıkları çalışmaları Ermenistan’da prova edeceklerini dile getirdi.
“Asıl hedef Rio”
Topaloğlu, Danimarka’da gelecek yıl Dünya Şampiyonası’nın düzenleneceğini hatırlatarak, “Asıl hedef 2016 Rio Olimpiyatları’na kota almak. Bunun için gerekli puanları toplamak istiyoruz. Umarım, hedeflerimizi gerçekleştiririz” diye konuştu.
Sporcularına güvendiğinin altını çizen Topaloğlu, şöyle devam etti:
“İlk olarak Ermenistan’daki Avrupa Şampiyonası’nda sporcularımızdan madalya bekliyoruz. Burada sporcularımızı göreceğiz. Ardından 2015 Dünya Şampiyonası doğrultusunda hazırlıklarımıza devam edeceğiz. Daha sonra da 2016 Rio Olimpiyatları’na katılarak amacımıza ulaşmak istiyoruz.”
“Ayrıca önemsiyoruz”
Topaloğlu, Ermenistan’da Avrupa Okçuluk Birliği’nin yeni yönetiminin de belirleneceğine işaret ederek, mevcut yönetimde bulunan Hakan Çakıroğlu’nun da seçimlerde asbaşkanlık için yarışacağını kaydetti.
Çakıroğlu’nun mevcut yönetimde bulunduğunu hatırlatan Topaloğlu, “Tekrar yönetimi kuruluna seçilmek için yarışacak. Seçilmesi durumunda Avrupa Okçuluk Birliği’nin asbaşkanı olacak. Bu nedenle şampiyona bizim için ayrıca önem taşıyor” ifadesini kullandı.
http://www.fanatik.com.tr/2014/07/18/topaloglu-sampiyonada-sporcularimizdan-derece-bekliyoruz-378223

Yorumlar kapatıldı.