İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan takımı, 2 bin rakımda enerji depoluyor

Ayşe Yıldız
Ermenistan takımı, 2 bin rakımda enerji depoluyor – ülkenin süper lig takımlarından Gandzasar, Erzurum’da kampa girerek, deniz seviyesinden yaklaşık iki bin rakımda antrenman yapıyor – kulüp başkanı Veladik: “inşallah kampımız çok iyi geçer. buraya güç toplamaya, enerji almaya geldik. hava çok güzel. liglerde birinci sıradaki yeri almamız gerekiyor” dedi.



 Ermenistan takımı, 2 bin rakımda enerji depoluyor

– teknik direktör Puckov: “yüksek rakımın, büyük başarılar getirecektir. danız seviyesinden 2 bin yükseklikteki rakımda onamlı başarılar yakalayacağımızı ümit ediyorum”


– Ülkenin Süper Lig takımlarından Gandzasar, Erzurum’da kampa girerek, deniz seviyesinden yaklaşık iki bin rakımda antrenman yapıyorErmenistan takımı, 2 bin rakımda enerji depoluyor
– Kulüp Başkanı Veladik: “İnşallah kampımız çok iyi geçer. Buraya güç toplamaya, enerji almaya geldik. Hava 

Ermenistan-takımı-bin-rakımda-enerji-depoluyor

çok güzel. Liglerde birinci sıradaki yeri almamız gerekiyor”
– Teknik direktör Puçkov: “Yüksek rakımın, büyük başarılar getirecektir. Deniz seviyesinden 2 bin yükseklikteki rakımda önemli başarılar yakalayacağımızı ümit ediyorum”
ERZURUM – AYŞE YILDIZ – Ermenistan’ın Süper Lig takımlarından Gandzasar, Erzurum’da kampa girerek, enerji depolamak için 2 bin rakımda antrenman yapıyor.
Yüksek İrtifa Kamp Merkezi olan Erzurum’a, Türkiye’nin farklı futbol kulüpleri ile Gürcistan, Ermenistan gibi ülkelerden takımlar kamp için geldi.

Ermenistan-takımı-bin-rakımda-enerji-depoluyor

Ermenistan’da 10 yıldır Süper Lig’de mücadele eden Gandzasar takımı, teknik direktör Sergey Puçkov gözetiminde, Atatürk Üniversitesi yerleşkesindeki stadyumda antrenmanlara başladı.
Serin Havada, 26’sı futbolcu 7 teknik kadro olmak üzere 33 kişilik ekip, Günde iki kez antrenman yaparak, yeni sezona en iyi şekilde hazırlanmaya çalışıyor.
Kulüp başkanı Arakilyan Vladik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erzurum’a ilk kez geldiklerini belirterek, yüksek rakım ve serin Havanın sporcular açasından çok önemli olduğunu söyledi.
Kampın çok verimli geçmesini hedeflediklerini anlatan Vladik, kentteki futbol sahalarının, konakladıkları Otelin ve havanın çok iyi olduğunu ifade etti.
Ermenistan’da güçlü bir takım olduklarını ifade eden Vladik, “Hedefimiz buradaki kampın ardından ülkemize dönüp, liglerde birinci olmak. Avrupa liginde de çok oynadık. Süper Lig’den 10 yıldır hiç düşmedik. Sovyetler Birliği’nde de her zaman birinci ligde oynadık” diye konuştu.
Kentte kampın 23 Temmuz’a kadar süreceğini vurgulayan Vladik, “Ayın ikisinde de liglerimiz başlıyor. doktorumuz, masörümüz, teknik direktörümüz tam kadro geldik. Sezona hazırlanıyoruz” ifadelerini kullandı.
Vladik, “İnşallah kampımız çok iyi geçer. Buraya güç toplamaya, enerji almaya geldik. Hava çok güzel. Liglerde birinci sıradaki yeri almamız gerekiyor” dedi.
– “Yüksek rakım, futbolcularımız için çok iyi”
Teknik direktör Puçkov da ağır antrenmanlar yaptıklarını ifade ederek, “Günde iki kez antrenman yapıyoruz. Ayın 19’unda maçlarımız var. Gürcistan takımı ile maç yapacağız” dedi.
Yüksek rakımın bir avantaj olduğunun altını çizen Puçkov, şunları kaydetti:
“Yüksek rakım futbolcularımız için çok iyi. Kamptan sonra düşük rakımlara iniyoruz. Sporcularımız enerji depoladıkları için daha dayanıklı oluyor. Deniz seviyesinden çok yüksekte olduğumuz için antrenmanlar zor geçiyor, nefesleri zor alıyorlar ama düşük rakımlarda daha rahat oynarlar. Ermenistan’da hava çok Sıcak, burası serin. Onun için burayı tercih ettik. Ligde bu sene çok çalışmalıyız. İyi ki burada başka ülkelerden farklı takımlar var, onlarla maç yapacağız. Onların tekniklerini biz alıyoruz, onlar da bizden alıyor. Bu da bir avantaj.”
Erzurum’da kamp yapmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Puçkov, “Mutluyuz burada. Yüksek rakımın, büyük başarılar getirecektir. Bu rakımın bize çok faydası olacaktır. Geçen yıl Isparta’da kampa girdik ve bin 400 civarındaydı. Burada 2 bin rakım var ve daha büyük başarılar yakalayacağımızı ümit ediyorum” şeklinde konuştu. (AA)
http://www.diyadinnet.com/HABER-87094-ermenistan-tak%C4%B1m%C4%B1-2-bin-rak%C4%B1mda-enerji-depoluyor

Yorumlar kapatıldı.