İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ABD Ankara büyükelçisi adayı Ermenistan’la güçlü ilişkiler inşa edilmesi çağrısında bulunuyor

«Türkiye ve Ermenistan’a, dünya ölçeğinde verimli ve sonuç getirici bir işbirliğinin yaratılması aracılığıyla ilişkilerin normalleşmesi yönünde hareket etmeleri çağrısında bulunmaya devam ediyoruz.» dedi. Bass ″Bu yıl başbakan Erdoğan I. Dünya Savaşı esnasında hayatını kaybeden Ermenilerin nesillerine başsağlığı diledi″ hatırlatmasında bulundu.  Bass’ın ifadesiyle, son aylarda Türkiye Hükümetinin bu jesti vd. olumlu çabalar, diyalog için alanın açık olduğunu göstermekte. Bass ″Ancak daha fazla çaba gösterilebilinir ve biz her iki tarafa da 1915 trajik olaylarına ilişkin kanıtların bütünsel, adil şekilde  tanınmasını devam edilmesi çağrısında bulunuyoruz″ dedi.

***
Türkiye’nin Güney sınırlarındaki istikrarsızlık, komşuları İsrail, Ermenistan ve Kıbrıs’la daha güçlü ilişkiler tesisini daha acil hale dönüştürmektedir. Açıklama bugün 15 Temmuz’da ABD Senatosundaki görüşmeler esnasında ABD’nin Ankara Büyükelçisi adayı John Bass’tan geldi.
Bass, Senato Dış İlişkiler Komitesindeki konuşmasında, geçmişe ilişkin konuların tüm Demokratların karşı karşıya bulunduğu önemli sorunlardan biri olduğunu kaydederek:
«Türkiye ve Ermenistan’a, dünya ölçeğinde verimli ve sonuç getirici bir işbirliğinin yaratılması aracılığıyla ilişkilerin normalleşmesi yönünde hareket etmeleri çağrısında bulunmaya devam ediyoruz.» dedi.
Bass ″Bu yıl başbakan Erdoğan I. Dünya Savaşı esnasında hayatını kaybeden Ermenilerin nesillerine başsağlığı diledi″ hatırlatmasında bulundu.  Bass’ın ifadesiyle, son aylarda Türkiye Hükümetinin bu jesti vd. olumlu çabalar, diyalog için alanın açık olduğunu göstermekte. Bass ″Ancak daha fazla çaba gösterilebilinir ve biz her iki tarafa da 1915 trajik olaylarına ilişkin kanıtların bütünsel, adil şekilde  tanınmasını devam edilmesi çağrısında bulunuyoruz″ dedi.
News from Armenia – NEWS.am

http://news.am/tur/news/219245.html

Yorumlar kapatıldı.