İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kiliselere sivil polis koruması

Kiliseye yapılan saldırıların ardından güvenlik güçleri harekete geçti. İstanbul’da Yeşilköy Latin Katolik Kilisesi’ne “Hıristiyanlara Ölüm” sloganıyla yapılan saldırıdan sonra güvenlik güçleri harekete geçti. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu bundan sonra İstanbul’daki tüm kiliselerde her Pazar ayini sırasında ve bayram kutlamalarında iki sivil polisin hazır bulunması yönünde emir verdi. Taraf’ta yer alan habeer göre uygulama geçtiğimiz Pazar’dan itibaren başladı. Sivil polisler ayin süresince ve sonrasında kilisede nöbet tuttu. Nöbet tuttuklarına ilişkin kilise yöneticilerinden imza istediler. Ayine katılan Hıristiyan vatandaşlardan kimi uygulamadan memnun olduklarını belirtirken kimi de kendilerini özgür hissetmediklerini söyledi. Bakırköy Emniyet Müdürlüğü de Rum, Ermeni, Yahudi ve Süryani azınlık temsilcilerini davet ederek bir güvenlik toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda İstanbul’da kamera sistemi olmayan çok sayıda kilise bulunduğu belirtilerek acilen buralara kamera sistemi kurulması kararlaştırıldı.

Kilise saldırısını araştırmakla görevlendirilen iki İçişleri Bakanlığı müfettişi önceki gün olayı yaşayan kilise görevlileri ve çevre esnafının ifadelerine başvurdu. Öte yandan Süryani Cemaati’nin ise önümüzdeki günlerde İstanbul Metropoliti Yusuf Çetin için polisten yakın koruma talebinde bulunacağı öğrenildi.

AKŞAM GAZETESİ YALANLAMIŞTI
Yeşilköy Latin Katolik Kilisesi bir ayda iki kez “Hıristiyanlara ölüm” sloganıyla saldırıya uğramıştı. Son olarak 22 Haziran’da vaftiz töreni sırasında kiliseye giren saldırganlar bıçak çekmiş, haçı düşürmüş, aziz ikonasını yere atmıştı.
Taraf’ın bu saldırıyı haberleştirmesinin ardından İçişleri Bakanlığı, iki müfettiş görevlendirdi. Akşam Gazetesi ise sahte bir demeç ve basın açıklamasına dayanarak yaptığı asparagas haberiyle olayı yalanladı ve Taraf’ta çıkan haberin amacının “Türkiye’yi dünyaya rezil etmek” olduğunu iddia etti. Yeşilköy Latin Katolik Kilisesi ise Akşam’ın haberini yalanlamış ve saldırının Taraf’ta yazdığı şekliyle gerçekleştiğini açıklamıştı. İstanbul Valiliği de Taraf’ın haberinin ardından harekete geçti. Valilik ayin ve bayram kutlamalarında kiliselerde sivil polis memurlarını görevlendirdi.
http://www.gercekgundem.com/guncel/56221/kiliselere-sivil-polis-korumasi

Yorumlar kapatıldı.