İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İSU, Ermenistan’daki toplantıya katıldı

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürlüğü, ortaklarından olduğu  Entegre Doğal Atık Su Arıtma Sistemlerinin Teşvik Edilmesi İçin Karadeniz Bölgesi Ağı (WASTEnet) projesi kapsamında Ermenistan’da düzenlenen 3. İdari Komite toplantısına katıldı. Proje kapsamında Aralık ayında Kocaeli’nde çalıştay düzenlenecek.Avrupa Birliği tarafından finanse edilen sınır ötesi iş birliği çerçevesinde Ermenistan Amerikan Üniversitesinin, Acopian Merkezinde yapılan toplantıya yedi Karadeniz ülkesi; Ermenistan, Gürcistan, Yunanistan, Moldova, Romanya, Ukrayna ve Türkiye’den ise Yalova Üniversitesi ile Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi’nden iki uzman katıldı.

Katılımcılar farklı ülkelerdeki sektörün yasalarını ve kanunlarını, kendi bölgelerindeki atık su arıtma sistemlerinin şu an ki durumlarını, doğal arıtma sistemlerinin teknik açıları ve ilaveten bu sistemlerin teşvik edilmesinde sivil toplum örgütlerinin rolünü tartıştılar.
Tüm ülkelerdeki uzman kişiler ve lider ortak olan Yunanistan’ın sunum yaptığı toplantıda, projenin amacı kapsamında Karadeniz’e komşu ülkelerin birbirleriyle bilgi alışverişi yaparak kendi ülkelerindeki doğal arıtma sistemlerinin geliştirilmesini hedeflediklerini aktardılar. Doğal arıtma sistemlerinin atık suyun aynı şekilde arıtılması açısından yapılı sulak alanlar ya da yapay lagünler gibi tasarlanmış sistemler olduğu belirtilen toplantıda doğal arıtma sistemlerinin geleneksel sistemlerle karşılaştırıldığında, yapım ve bakım maliyeti olarak daha düşük bir maliyete sahip olduğu vurgulandı.
En az kırk katılımcı ile gerçekleştirilecek olan ve diğer toplantılardan farklı olarak çalıştay niteliğinde yapılması planlanan Ukrayna ve Türkiye toplantısının tarihleri de kararlaştırıldı. Söz konusu çalıştayların Ekim ayında Ukrayna da, Aralık ayında ise Kocaeli de yapılmasına karar verildi.
http://ozgurkocaeli.com.tr/haber/isu-ermenistandaki-toplantiya-katildi-166987.html

Yorumlar kapatıldı.