İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Yeni Akit İstanbul’daki sinagogu hedef gösterdi Sinagog’u taciz edip haber yaptılar…

Hrant Kasparyan / Demokrat Haber
Gayrimüslimlere yönelik ayrımcı ve nefret söylemi içeren yayın politikasıyla tanınan Yeni Akit gazetesi, İsrail’in Filistin’e yaptığı son müdahalelerin ardından, İstanbul’da bulunan Aşkenaz Sinagogu’nu hedef gösteren provokatif bir habere imza attı. “İstanbul’daki sinagog görevlilerinden küstah sözler!” başlığıyla yayımlanan haberde, konuyla ilgisi olmayan Yahudi din görevlilerine hakaret edilerek, “İnsanlıktan nasibini almamış, beyinlerini Siyonizm bürümüş Yahudi din görevlileri” ifadelerine yer verildi.

Filistin’e yapılan müdahalenin ardından, “görüşlerini almak için” Aşkenaz Sinagogu’nun telefonla arandığı öne sürülen haberde, sinagog görevlilerinin “katliamları desteklediği” iddia edilirken, habere konu olan ve görüş bildirdiği iddia edilen şahıs veya şahısların isimlerinin haberde yer almaması dikkat çekti.
Haberde, İstanbul Aşkenaz Sinagogu görevlilerinin, Gazze’ye yönelik operasyonlarla ilgili “haince yorumlarda” bulunarak, “hak ediyorlar” dediği iddia edildi. Ancak hassas bir süreçte telefonla Sinagog’u arayan Yeni Akit muhabirinin neler söylediği haberde yer almadı.
“İstanbul Aşkenaz Sinagogu görevlilerinin katliamları desteklediği ortaya çıktı” ifadesine yer verilen haberde, sinagog görevlilerinin, Hamas ile PKK’yi de bir tutarak, “Türk askeri de, kaşındığı zaman, saldırdığı zaman PKK’nın kafasına vurmuyor mu?” dediği iddia edildi.
Son dönemdeki krizin fitili 12 Haziran’da biri 19 yaşında, diğer ikisi 16 yaşındaki 3 İsrailli gencin Batı Şeria’da “kaybolması” ile başlamış, 18 gün sonra “ölü bulunması” ile de tırmanmıştı.
İsrail, yaşananlardan Hamas’ı sorumlu tutmuş, 16 yaşındaki Filistinli Muhammed Abu Khdeir’in öldürülmesi ile gerilim yükselmişti. Ardından İsrail öldürülen gençleri bahane ederek yüzden fazla Filistinli sivilin ölümüne neden olan saldırılar düzenlemişti.

http://www.demokrathaber.net/medya/yeni-akit-istanbuldaki-sinagogu-hedef-gosterdi-h35311.html

Yorumlar kapatıldı.