İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Selo Can seninleyiz

Esengül Demirtaş
HDP’nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, “Kadınları insan yerine bile koymayan, kadınları sadece çocuk yapma makinası olarak gören ve sokakta katledilebilecek yaratıklar olarak görenlere asla tenezzül etmeyin. Kadının rengiyle siyasette artık siz varsınız. Bu seçimde mor renginizle cumhurbaşkanını siz belirliyorsunuz. Çünkü artık söz söylemenin zamanıdır. Kadınları iktidara taşıma zamanıdır” dedi. Demirtaş’ın bu sözlerinin ardından salonda İlerici Ermeni Kadınlar imzalı Ermenice ‘Selo Can seninleyiz’ pankartı açıldı.

Şişli Kent Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıda zılgıtlar eşliğinde ayakta alkışlanarak karşılanan Demirtaş, yoğun bir ilgiyle karşılaştı. Konuşmasına HEP Diyarbakır İl Başkanı Vedat Aydın ve Gezi direnişi sırasında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ı anarak başlayan Demirtaş, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıların bir an önce durdurulması ve mazlum Filistin halkının özgürlüğüne kavuşmasını istediklerini belirterek, saldırıyı kınadı.
Herkesin oy için sandığa gitmesi gerektiğini söyleyen Demirtaş, TRT’nin ayrımcı yayın yaptığını ifade etti. Demirtaş, “TRT’yi izlerken ansızın çocuklarınızı ürkütecek bir adam bağırabilir. Biz kendi imkanlarımızla sesimizi halkımıza duyuracağız” diye konuştu.

Yorumlar kapatıldı.