İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türkiye’nin Tek Ermeni Köyü

Türkiye’nin tek Ermeni köyü olma özelliğini sürdüren Vakıflı Köyü, Hatay’ın Samandağ ilçesine 4 km uzaklıkta Musa Dağı eteklerindeki, Akdeniz’i tepeden seyreden ve Yayladağı – Suriye sınırına 30 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Köyün tamamını Ermeni asıllı Türk vatandaşları oluşturmasının yanı sıra köyün diğer bir özelliği de köyde organik tarım yapılıyor olmasıdır.

Organik tarımla yetiştirilen portakal başta olmak üzere narenciye ürünleriyle 2004 yılında Türkiye’ye 1 milyon Euro ihracat geliri kazandırınca, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından Toplumsal ve Sportif Fair Play Ödülü ile mükâfatlandırıldı.

Köy kilisesi Surp Asdvadzadzin’in (Aziz Meryem Ana) 1997 yılında geniş kapsamlı restorasyonla bugünkü halini aldı. Her yıl kutlanılan Kutsal Doğum (Noel / Surp Dzununt), Kutsal Diriliş(Paskalya / Surp Zadig) ve Meryem Ana’nın Göğe Yükseliş Yortusu (Surp Asdvadzadzin) dini törenleriyle köy halkı geleneklerini devam ettiriyor.
Güzel manzaralı, temiz bir havaya sahip, organik ürünlerin yetiştirildiği ve geleneklerini sürdürdüğü bu köy, ziyaretçilerini bekliyor.

http://www.canlihaber.com/turkiyenin-tek-ermeni-koyu-21636h.htm

Yorumlar kapatıldı.