İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sarkisyan’dan Diaspora Ermenilerine: Ermenistan’da yaşayamıyorsanız, Ermenistan’la yaşayabilirsiniz

Yurt dışında Ermenistan’a ilişkin bunların bir kısmı doğru, bir kısmı abartılmış, bir kısmı iyi bir kısmı kötü binbir türlü hikaye anlatıyorlar. Beyanat Ermenistan cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın  Arjantin Ermeni toplumu temsilcileriytle buluşması esnasında geldi. ″Ancak insanın bir kere görmesi, yüz kere işitmesine yeğdir. Kendi intibalarınızı efsane değil gerçek anavatana ilişkin oluşturun.  Karabağ’la beraber gerçek Ermenistan hayal edilebilecek olandan daha güzel ve kıymetlidir ″ diyen Sarkisyan sözlerinin devamında şunları kaydetti: ″Ermenistan’da yaşayamıyosanız, Ermenistan’la yaşayabilirsiniz. Onun başarılarılarıya yaşayıp, kazanımlarıyla gurur duyabilir, acı ve yükünü paylaşabilirsiniz.

Diasporalı Ermeni bir dostu Erivan’da duyduğu «Ermenistan merkezli politika» endişelendirmişti.

«Ermenistan merkezli politika» hiç te Diaspora kurumlarına az değer verilmesi, görmezden gelinmesi veya ikincil planana itilmesi anlamına gelmemektedir. Böyle birşey olamaz. «Ermenistan merkezli politika» devlet politikası anlamına gelmektedir. Ermeni devletinin yürüttüğü iç ve dış politikada Diasporada  izcilerden siyasal partilere  ve ruhani merkezlere hepsinin paha biçilemez ve ikame edilemez rolü vardır.
Başlıca amacımız, tüm faaliyetlerimizin hedefi anayurt, gerçek Ermenistan’dır. Ben sizlere bu gerçek ve pekişmiş Ermenistan’ın bir parçası olduğunuzu söylemeye geldim″ dedi.
News from Armenia – NEWS.am
http://news.am/tur/news/218214.html

Yorumlar kapatıldı.