İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

120 ülkeden kilise başkanları İzmir’de buluştu

Yaklaşık 500 Baptist din adamı, Baptist Kiliseleri 1. Türkiye Kongresi’nin yapıldığı İzmir’de buluştu. Baptist kiliselerinin 120 ülkedeki başkanlarını biraraya getiren kongre, Türkiye’de ilk defa İzmir’de düzenlendi. Açılış konuşmasını yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Bu hoşgörü kentinin böyle anlamlı bir buluşmaya evsahipliği yapmasının tesadüf olmadığını düşünüyorum.” dedi.

Yaklaşık 500 Baptist din adamı, Baptist Kiliseleri 1. Türkiye Kongresi’nin yapıldığı İzmir’de buluştu. 11 Temmuz 2014’e kadar devam edecek kongrede konuşan Başkan Kocaoğlu, İzmir’in binlerce yıllık uygarlıklar tarihinin birikimini taşıyarak barış, dostluk ve kardeşlikle yoğrulmuş bir şehir olduğunu söyledi. Kocaoğlu, “Bizim tarihimizde medeniyetler çatışması yoktur, farklı inançların yarattığı ortak kültürler ve birliktelikler vardır. Farklı kültür, farklı din ve farklı mezheplere mensup insanların yüzyıllar boyunca huzur ve refah içinde yaşadığı İzmir, bunun tarihsel kanıtıdır.” şeklinde konuştu. Farklı kültürlerin ve dinlerin buluşma noktası olan İzmir’de Baptist kiliseleri başkanlarını misafir etmekten mutluluk duyduklarını kaydeden İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz de, “Ülkemiz, her dinden vatandaşımızın rahat ve huzur içinde yaşamasını sağlamış. Bu özelliğimiz, AB başta olmak üzere tüm dünya ülkeleri arasında örnek Müslüman ülke olarak saygınlık kazanmamızı sağlamıştır.” dedi. Dünya Baptist Kiliseleri Birliği Başkanı John Upton ise İzmir’de olmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, “Eski İzmir’in (Smyrna) limandan Kadifekale’ye kadar olan kısmını yenilediğiniz için teşekkür ediyoruz. Birçok dinin huzur içinde yaşadığı bir şehir görmek bizi mutlu etti. Aynı zamanda kiliselerin yasal zemine oturması ve ülkedeki azınlıklara önem verdiğiniz için teşekkür ederiz.” diye konuştu. Dünya Babtist Kiliseleri Türkiye Temsilcisi ve Protestan Baptist Kilisesi Başkanı Ertan Çevik de inanç turizminin merkezi ve Hristiyan dünyası için önemli olan yedi kiliseden birinin bulunduğu İzmir’de kongre yapma kararı alan Baptistlere teşekkür etti.
AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait’in de katıldığı kongrede, açılış konuşmalarının ardından halk oyunları ekibi gösteri yaptı.
Kaynak: CİHAN

http://www.haber7.com/guncel/haber/1177870-120-ulkeden-kilise-baskanlari-izmirde-bulustu

Yorumlar kapatıldı.