İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

DurDe Haziran Ayı Irkçısı Adayları:

1 – ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey
Ermenilere karşı olan öfkesini sık sık çeşitli provokatif söylemler ve etkinliklerle dışa vuran Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, bu kez de “Ermeni lobisinin Malatya’yı kendisine üs olarak seçtiğini” ileri sürerek, Ermeni kültürünü yaşatmayı amaçlayan sivil toplum çalışmalarını hedef gösterdi. Gülbey, “Malatya’da Ermeni kilisesinin onarılması, İstanbul merkezli bulunan Malatyalı Ermeniler Derneği’nin (HAYDER) şubesinin Malatya’da açılması, (…) çocukların çeşitli Ermeni lobisi ile ilişkisi bulunan şirket ve teşkilatların organize ettiği yaz okullarına götürülmesi” gibi iddialarla, sivil toplum alanında yapılan çalışmaları suçmuş gibi gösterdi.

» Kaynak:
http://www.milliyet.com.tr/baskan-gulben-ermeni-lobisi-malatya-igdir-yerelhaber-271385/
http://yurthaber.mynet.com/igdir-haberleri/baskan-gulben-ermeni-lobisi-malatyayi-yeni-us-olarak-secti-1451127
***
2 – TTK Ermeni Masası akademisyenleri
Türk Tarih Kurumu (TTK) Ermeni Masası akademisyenleri, “Erdoğan’ın 1915 olaylarına yönelik taziye açıklamasının”, kendilerinde sıkıntı yarattığını ifade ederek, devletin inkâr politikalarındaki en ufak bir yumuşamaya bile tahammülsüz olduklarını gösterdi.
Masada çalışan Prof. Dr. Musa Şaşmaz, “Belki de, Ermeni meselesine yönelik çalışmalarımız bazı lobileri rahatsız etmiş ve atıl durumda olmamız için düğmeye basılmış olabilir,” sözleriyle soykırım inkâr politikalarına karşı olanları son dönemde moda olan hedef gösterme yöntemiyle, “lobi” olarak damgaladı.
» Kaynak:
http://www.milliyet.com.tr/-ermeni-masasi-istifa-etme-gundem-1902796/
***
3 – Bugün gazetesi köşe yazarı Aykut Işıklar
Işıklar, 21 Haziran günü köşesinde yayınlanan “Öğrencisinden korkan devlet ve ülkende azınlık kalmak!” başlıklı yazısında, bir diploma töreninde öğrencilerin taşıdıkları afiş ve pankartlarda yer alan Kürtçe yazılar ve sloganlardan rahatsızlığını dile getirdi. Yazar, yazısında “Demek ki ana vatanımda ne denildiğini anlayabilmek için Kürtçe kursuna gitmem gerekiyor. Yıllarca tam tersi uygulanmıştı. Sanki şimdi intikam alınıyor” sözleriyle, Kürtlerin ana dillerinde kendilerini ifade etmelerine karşı tahammülsüzlüğünü ortaya koydu.
» Kaynak:
http://www.bugun.com.tr/ogrencisinden-korkan-devlet-ve-ulkende-azinlik-kalmak-yazisi-1153514
***
4 – Yeni Mesaj gazetesi
11 Haziran tarihinde “Kilis’te azınlık kaldık Kilis gurbete döndü” başlığıyla yayınlanan haberde, “Suriyeli sığınmacılar kenti adeta istila etmiş durumda” denilerek, sığınmacılar hedef gösterildi.
Yazıda, Suriyelilerin “Kilis’te emniyet, asayiş, can güvenliği açısından endişe oluşturduğu” ifade edilerek, sığınmacılara yönelik bir tehdit algısı oluşturulmakta. Yazıda, “Suriyeliler ile Kilisliler arasında kültür farklılığı (kılık-kıyafet, umuma açık yerlerde yüksek sesle konuşma, kalabalık gruplar halinde dolaşma, yolları ve parkları işgal etme, çevre temizliği ve hijyen kurallarına riayet etmemeleri) sıkıntılara, sürtüşmelere ve kavgalara sebebiyet veriyor” denilerek, ayrımcı ifadeler sürüyor.
» Kaynak:
http://www.yenimesaj.com.tr/?haber,13007140/kilis-te-azinlik-kaldik-kilis-gurbete-dondu
***
5 – Roman müzisyenlere mobbing uygulayan Muğla Büyükşehir Belediye Sosyal İşler Daire Başkanı Recep Altınok
Muğla Büyükşehir Belediye Sosyal İşler Daire Başkanı Recep Altınok tarafından kendilerine ayrımcılık yapıldığını ifade eden 14 Roman müzisyen, Muğla Valiliği İl İnsan Hakları Kuruluna şikâyet dilekçesi verdi. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nde kendilerine ırkçı anlayışla yaklaşıldığını söyleyen Muğla Müzisyenler Derneği üyesi Romanlar, yaşadıkları ayrımcı uygulamalardan şikâyetçi oldu.
» Kaynak:
http://www.yeniasir.com.tr/KentHaberleri/2014/06/25/romanlar-mobbingci-mudurden-sikayetci
***
6 – Osmanlı Türkçesi Grameri 2 kitabının editörü Prof. Dr. Hayati Develi
Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi “Türk Dili Edebiyatı Osmanlı Türkçesi Grameri 2″ ders kitabında Türkçe karşılığı “Kötü ayin yapan Kızılbaşlar. Allah onları kıyamete kadar aşağılık ve adi etsin. Din zamanlarında namaz kılınmıyordu” sözlerine denk gelen yazıyla Alevilere hakaret edildiği ortaya çıktı.
Kitabın editörü, amacın ayrımcılık olmadığını ifade ederek, “Toplumumuzun huzura, sağduyuya, hoşgörüye ihtiyacı olduğu şu zamanda, amacımız ne mezhep ayrımcılığı yapmak ne de toplumu kışkırtmak için kin ve nifak tohumları atmaktır. Öğrencimizin dikkati için teşekkürlerimizi sunarken söz konusu ibarenin kitabın düzeltmeleri sırasında çıkarılacağını da belirtmek isterim” dedi. Editörden gelen yanıta karşın, sözlerin kitaptan çıkarılmaması üzerine okuldaki öğrenciler durumu Alevi örgütlerine bildirdi.
» Kaynak:
http://t24.com.tr/haber/turk-dili-dersi-allah-alevileri-asagilik-ve-adi-etsin,262752
http://www.milliyet.com.tr/turk-dili-kitabiinda-aleviler-icin-gundem-1904659/
***
7 – Marmara Üniversitesi’nde ‘sözde soykırım’ sorusunu hazırlayan akademisyenler
Marmara Üniversitesi’nin bu dönemki Atatürk İlke ve İnkılapları Tarihi dersi final sınavında, özellikle “Ermeni meselesi”ne dair taraflı ve önyargılı ifadeler içeren sorular yer aldı. “Rusya ile işbirliği yaparak orduya ve sivillere saldıran Ermeniler” ifadesinin de yer aldığı soruda, 1915 Tehcir Kanunu’nun amacı olarak “İç güvenliği sağlama” ve “Yurt savunmasını güçlendirme” ifadelerine yer verildi. Bir başka soruda, “Ermenilerin ‘sözde soykırım’ iddialarının amacı nedir?” diye sorulurken, bu sorunun seçenekleri resmi inkâr tezlerine göre sıralandı.
» Kaynak:
http://www.agos.com.tr/haber.php?seo=marmara-universitesinden-sozde-soykirim-sorusu&haberid=7358
http://www.demokrathaber.net/genclik-egitim/marmara-universitesinde-sozde-soykirim-sorusu-h33586.html
***
8 – Yeşilköy Latin Katolik Kilisesi’ne saldıranlar
Bir grup saldırgan, vaftiz sırasında Kilise içerisine girerek, tehditler savurdu. Grubun peşinden giden kilise görevlisi ise bıçakla tehdit edildi. Saldırıyla ilgili açıklama yapan Beyoğlu Süryani Kadim Meryemana Kilisesi Vakfı Başkan Yardımcısı Kenan Gürdal “Son dönemlerde bu saldırılar artıyor. Cemaat kiliseye gelmekten korkuyor. Gerekli yerlere başvuracağız” dedi.
Ancak daha sonra polis tarafından Kilise yetkililerine baskı yapıldığı ve boş kâğıt imzalatıldığı ortaya çıktı. Emniyetten kimi görevlilerin Kilise yetkilisine “polis düşmanlığı yapmayın, olayı abartmayın” gibi telkinlerde bulunduğu ifade edildi.
» Kaynak:
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/26699186.asp
http://t24.com.tr/haber/polis-bize-dusmanlik-yapmayin-dedi-saldiriya-ugrayan-kilisenin-yetkilisine-zorla-ifade-imzalatti,263376

“Ayın Irkçısı Ödülü” uygulamasına yönelik açıklama ve kurallar için tıklayın… http://www.durde.org/ayin-irkcisi-odulu-hakkinda/

Yorumlar kapatıldı.