İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ATAA, Ermeni İddialarıyla Mücadele İçin Seferberlik Başlatıyor

Turkishny.com
ABD’de Türk toplumuna ait en büyük temsilci kuruluş konumundaki Türk Amerikan Dernekleri Asamblesi (ATAA), Ermeniler tarafından sözde soykırımın 100. yılı olarak lanse edilen 2015 senesi için Ermeni lobi gruplarının girişimlerine karşı kapsamlı bir plan hazırladı. Hurriyet Daily News’ten Tolga Tanış’ın haberine göre Washington merkezli Türk Amerikan çatı kuruluşu ATAA, 2015’de Ermeni soykırımı iddialarına karşı tüm cephelerde cevap teşkil edecek kapsamlı bir planı harekete geçirecek.

Türk seferberliğinin hem proaktif hem de reaktif tepkiler içereceği kaydedilen habere göre bu çerçevede Eylül ayında tüm Türk gruplar Washington’a davet edilecek.
Proaktif tedbirler arasında aktivistlerden oluşan komitelelerin her eyalette etkin Amerikalı siyasetçileri ziyaret etmeleri, sosyal medya üzerinden kampanyalar gerçekleştirmeleri, geleneksel medya kuruluşları ile bağlantı kurmaları, internet üzerinde yayınlanacak dersler hazırlamaları ve ABD genelinde Amerikalılar ile bir araya gelerek 1915 olaylarına ilişkin gerçekleri anlatmaları gibi birçok eylem yer alıyor.
Girişimin bir ayağını da Türk Amerikan toplumunun dünyaca ünlü üyeleri Dr. Mehmet Öz ve Coca Cola CEO’su Muhtar Kent gibi isimlerin de konuşacı olarak iştirak edecekleri ülke genelini kapsayacak ve 20 gün sürecek konferans serileri tertiplenmesi oluşturacak.
ATAA’nın Ermeni iddialarıyla mücadele planının “reaktif” bölümü çerçevesinde ise Ermeni diasporası tarafından gerçekleştirilen panel, konferans ve sergi gibi programlara “anında” cevap stratejisi izlenecek. ATAA, yazar ve yayıncılardan kitaplarında veya belgesellerinde 1915 olaylarına ilişkin Türk tezlerine de yer vermelerini talep edecek.
ATAA’nın 2015 seferberliğinin bir ayağı da ABD Kongresi’ne yoğunlaşacak. Pax Turcica platformu ile işbirliği içerisinde hareket edecek ATAA, ABD Kongresi üyelerinin eğitimi için bir öğretim programı tertipleyecek. Bu çerçevede Türkiye karşıtı bir tasarıyı oylamak durumunda kalan Kongre üyeleri, ivedilikle hususa ilişkin Türkiye’nin görüşleri ve konuya ilişkin tarihi gerçeklere dair olarak bilgilendirilecekler.
Habere göre ATAA aynı zamanda Ermeni lobisi tarafından internet üzerindeki arama motorlarını yanlış yönlendirmek üzere kurulmuş çok sayıdaki hayalet web sitesine karşı da etkin bir mücadele başlatacak.
2015 seferberliği çerçevesinde Türk Amerikan toplumunun da Ermeni lobilerinin gerçekleştirdiği gibi büyük bağış kampanyaları tertiplemeye başlamaları bekleniyor.

http://www.turkishny.com/special-news/56-special-news/155776-ataa-ermeni-iddialariyla-mucadele-icin-seferberlik-baslatiyor

Yorumlar kapatıldı.