İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ASİMDER, Kilise Tabelalarındaki Irksal İbarelere Dikkat Çekti

ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey, dernek binasını önünde yaptığı açıklamasında, sözde Ermeni Patrik Genel Vekili Aram Ateşyan’ın bir televizyon programında ‘Kiliselerimize sadece Ermeni asıllı olanlar gelebilir’ sözüne tepki göstererek, bu Türkiye Anayasası’na aykırı olduğunu, dinde ırkçılığın yanlış olduğunu savundu. Gülbey, “Türkiye de azınlıklar din üzerinden aslında ırkçılık yapmaktadır. Rum kilisesi, Ermeni kilisesi ve Ermeni okulları adı altında vatandaşlarımızı ırklarına göre ayırarak anayasadaki eşitlik yasasına aykırı davranılmaktadır. Bu kilise ve okul isimlerindeki ırk vurgusunun değişmesini istiyoruz. (Bu adam ayın değil asrın ırkçıları arasında. Daha kötüsü hukuktan, kanundan da haberi yok. HYETERT)

***
Asimder, Kilise Tabelalarındaki Irksal İbarelere Dikkat Çekti07.07.2014 13:08
Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, Türkiye’deki kilise tabelalarında yazılan ırksal ibarelere dikkat çekti.
– Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, Türkiye’deki kilise tabelalarında yazılan ırksal ibarelere dikkat çekti.
ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey, dernek binasını önünde yaptığı açıklamasında, sözde Ermeni Patrik Genel Vekili Aram Ateşyan’ın bir televizyon programında ‘Kiliselerimize sadece Ermeni asıllı olanlar gelebilir’ sözüne tepki göstererek, bu Türkiye Anayasası’na aykırı olduğunu, dinde ırkçılığın yanlış olduğunu savundu. Gülbey, “Türkiye de azınlıklar din üzerinden aslında ırkçılık yapmaktadır. Rum kilisesi, Ermeni kilisesi ve Ermeni okulları adı altında vatandaşlarımızı ırklarına göre ayırarak anayasadaki eşitlik yasasına aykırı davranılmaktadır. Bu kilise ve okul isimlerindeki ırk vurgusunun değişmesini istiyoruz. Eğer değişmese o zaman bizlerinde isim olarak Türk cami, Kürt cami ve okulları olarak değiştirsinler. Bu tabirler nasıl anayasamıza aykırı ise Rum ve Ermeni ırk isimlerinin de konulması yanlıştır” dedi.
Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 10. maddesinde “Hiçbir kişiye, aileye, zümreye, veya sınıfa imtiyaz tanınmaz” denildiğine dikkat çeken Gülbey, “Lozan Antlaşması’nda azınlıkların korunma altına alınmış olması ve anayasamızın eşitlik ilkeleri gereği; her Türk vatandaşı özgür olduğu belirtilmektedir. Ancak kilise ve okul isimlerine ırk isimlerin verilmesi buna izin vermekte toplumda başka görüş ve düşüncelere sebebiyet verebilir. Hıristiyan vatandaşlarımızın kilise ve okullarına ırk isimlerini vermeleri Müslüman vatandaşlarımız arasında da cami ve okul isimlerine bölgesel ırk isimlerinin verilme talebinin yolunu açacaktır. Batı da Türk camisi ve okulu, güneydoğu bölgesinde ise Kürt okullarının isim taleplerini getirebilir. Bunu engelleyemezsiniz! Anayasamızın eşitlik maddesi gereği birine izin veriyorsan diğerine de izin vermelisin” şeklinde konuştu.
Yetkililerin bu konu üzerinde çalışma yapmalarını isteyen Gülbey, “ Aksi halde bu tür ırk ismiyle anılan din ve eğitim kuruluşlarının gelecekte art niyetli kesimlerin kuracağı din ve eğitim kuruluşlarına malzeme olacaktır” diye konuştu.
İHA
http://www.haber3.com/asimder-kilise-tabelalarindaki-irksal-ibarelere-dikkat-cekti-2771314h.htm

Yorumlar kapatıldı.