İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Azınlıkların Soma duyarlılığı

Soma’da yaşanan acı Türkiye’deki Ermeni, Rum, Süryani, Musevilerin 165 Cemaati’ni biraraya getirdi. İlk etapta yardım için 300 bin lira toplandı.Soma’da 301 madencinin hayatını kaybetmesinin ardından Türkiye’deki azınlıklar harekete geçti. Ermeni, Rum, Süryani, Musevilere ait 165 cemaat vakfı, Soma için ilk adımı attı.

Bölgede öksüz kalan çocuklara ve eşlerine gönderilmek üzere ilk etapta 300 bin lira toplandı. Yardım, azınlık vakıflarının kontrolünü elinde bulunduran Vakıflar Genel Müdürlüğü aracılığıyla Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’na (AFAD) teslim edildi.
Bu yardımların yanı sıra Musevi Cemaati, Soma’da bir kardeş okul seçerek bu okulun öğrencilerini sürekli destekleme kararı aldı.Türkiye’deki 77 Rum, 52 Ermeni, 19 Musevi, 10 Süryani, 1 Bulgar, 2 Gürcü, 3 Keldani ve 1 Esnaf Cemaat Vakfı ayrıca her yıl İstanbul’da gerçekleştirilen geleneksel buluşmalarında Soma için tek yürek olma kararını aldı. Cemaat vakıflarından gelecek diğer yardımların da Soma’ya peyder pey gönderileceği belirtildi.

http://posta212.com/guncel/azinliklarin-soma-duyarliligi

Yorumlar kapatıldı.