İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sason’da hoşgörü

Sason ilçesinin Çalışlar köyünde oturan 10 Ermeni aile, Ramazan ayında Kaymakam Cihat Arık’ın da aralarında bulunduğu ilçe yöneticilerini iftar yemeğinde ağırlayacak… Fırsat buldukça Ermeni köyüne konuk olan Kaymakam Arık; “İlçe merkezine 30 Km uzaklıktaki Çalışlar köyünde oturan Ermeni vatandaşlarımızın Ramazan ayındaki iftar daveti bizi mutlu etti. Önümüzdeki günlerde Müftümüzün de aralarında bulunacağı bazı ilçe yöneticileriyle birlikte Çalışlar’a konuk olacağız” dedi. (İstenen hoşgörü değil, önemli olan farklılıklarımızla kabul edilmek. HYETERT)

***
Sason ilçesinin Çalışlar köyünde oturan 10 Ermeni aile, Ramazan ayında Kaymakam Cihat Arık’ın da aralarında bulunduğu ilçe yöneticilerini iftar yemeğinde ağırlayacak.
ERMENİLERDEN İFTAR YEMEĞİ
Batman’ın Sason ilçesinde sayıları gittikçe azalan Ermeniler, Ramazan ayında ilçe yöneticilerini iftar yemeğinde ağırlayacak. Yörede sayıları gittikçe azalan Ermeniler, yörenin gelenek ve göreneklerini sürdürüyor.10 Ermeni ailenin yaşadığı Çalışlar köyünde yaşayan Ermeni ailelerin, sorunlarının çözümü konusunda her zaman gerekli desteği verdiklerini belirten Kaymakam Cahit Arık, Ermenilerin iftar yemeği davetine teşekkür etti.
ERMENİ KÖYÜNÜ UNUTMUYOR
Fırsat buldukça Ermeni köyüne konuk olan Kaymakam Arık; “İlçe merkezine 30 Km uzaklıktaki Çalışlar köyünde oturan Ermeni vatandaşlarımızın Ramazan ayındaki iftar daveti bizi mutlu etti. Önümüzdeki günlerde Müftümüzün de aralarında bulunacağı bazı ilçe yöneticileriyle birlikte Çalışlar’a konuk olacağız” dedi. Daha öncede Ermenilerin bulunduğu köydeki taziyeye giden ve Ermeni ailelerinin sorunlarının çözümüne katkı sağlayan Kaymakam Arık’a, Ermeniler keçi armağan etmişti.

http://www.batmancagdas.com/gundem/sasonda-hosgoru-h34645.html

Yorumlar kapatıldı.