İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İzmir Pastörleri Ağırlayacak

İzmir ve çevresi 8-11 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek Dünya Baptist Kiliseleri Birliği Kongresi kapsamında 600 Hristiyan din adamına ev sahipliği yapacak.Dünya Baptist Kiliseleri Birliği Kongresi, 120 ülkeden 600 Hristiyan din adamının katılımıyla 8-11 Temmuz tarihleri arasında İzmir’de gerçekleştirilecek.

Kongre öncesi İzmir Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz, Türkiye Baptist Kiliseleri Derneği Başkanı Ertan Çevik ve turizm sektörü temsilcileri Swissotel Grand Efes’te basın toplantısı düzenledi.
Abdülaziz Ediz, toplantıdaki konuşmasında, İzmir ve çevresinin Hristiyan din adamlarının tereddüt edecekleri bir coğrafya olmadığını, Hristiyanlığın dünyaya yayıldığı bir coğrafyada tarihin yeniden hatırlanacağını belirtti.
Farklı inançlara, dinlere ev sahipliği yapan, medeniyetlerin gelişmesine katkıda bulunan topraklarda her zaman hoşgörünün ve kardeşliğin egemen olduğunu anlatan Ediz, yüzyıllara yayılan bu kültürel özelliklerin devam etmesini ve inanç turizminin gelişmesini istediklerini ifade etti.
Kongre kapsamında 120 ülkeden 600 din adamını Hristiyan tarihi açısından önemli destinasyonlarda ağırlayacaklarını dile getiren Abdülaziz Ediz, “Bizim üzerimize düşen hangi inançtan gelirse gelsin insanların buradan mutlu ayrılmasını sağlamaktır” dedi.
7 Kiliseler bölgesi tanıtılacak
Türkiye Baptist Kiliseleri Derneği Başkanı Ertan Çevik de Dünya Baptist Kiliseleri Birliği Kongresi’nin ilk kez nüfusunun çoğunluğunu Müslümanların oluşturduğu bir ülkede gerçekleştireceklerini kaydetti.
İzmir ve çevresinin Hristiyan tarihi açısından büyük önem taşıdığını, Hristiyanların Meryem Ana’nın yaşadığı yerleri görmek istediğini ifade eden Çevik, misafirlerine 7 Kiliseler bölgesini de tanıtacaklarını belirtti.
Medeniyetlerin buluşmasını hedeflediklerini de kaydeden Çevik, Dünya Baptist Kiliseleri Birliği Kongresi’nin ardından Hristiyanlar açısından daha büyük, daha kapsamlı yeni etkinliklerin de İzmir’de planlanacağı inancında olduğunu dile getirdi.
Hristiyan aleminin Türk turizmi için büyük potansiyel oluşturduğuna da dikkati çeken Çevik, “Anadolu’da ilk Hristiyanların yaşadığı yerlerden biri de İzmir. Hristiyanlık İzmir’den Fransa’ya götürüldü. Biz çok büyük medeniyetlerin buluştuğu merkezdeyiz. Bu merkezi öne çıkarmak için bize destek veren hükümete ve resmi kurumlara da teşekkür ediyorum” diye konuştu. – İzmir
http://www.sondakika.com/haber/haber-izmir-pastorleri-agirlayacak-6224884/

Yorumlar kapatıldı.