İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Amaçları Türkiye‘yi dünyaya rezil etmek

Bülent Şanlıkan – Haber Merkezi
Türkiye’yi karıştırmak isteyen güçler iki sokak çocuğunun Yeşilköy Katolik Kilisesi’nin önünde yaptığı taşkınlığı “Hıristiyanlara Saldırı” olarak yaymaya başladılar. Taraf ve Hürriyet’te olayı kışkırtan yayınlarla provokasyonu sürdürdü. AKŞAM konuyu Kilise yetkililerine sordu. Üst düzey bir Kilise görevlisi,”Bizim üzerimizden provokasyon yapmak istiyorlar. Amaçları Kilise saldırı altında imajı vererek AB’ye mesaj göndermek. Türkiye’ye dünyaya rezil etmek istiyorlar. Suikast yapacak kişi elinde bıçağı göstererek mi gelir? Bizim kurumumuz üzerinden kimse prim yapmasın. Polisle bizi karşı karşıya getiremeyecekler. Biz onların bizlere ilgisinden memnunuz” dedi.( Birileri yalan söylüyor ama bunu tam bilemiyoruz. HYETERT)

Yeşilköy’de bulunan İtalyan Katolik Kilisesi, ‘kiliseye saldırı’ adı altında çıkan haberlere ateş püskürdü. Kilise bir basın açıklaması yaparak haberleri protesto etti. Kilise adres olarak Taraf ve Hürriyet Gazeteleri’ni gösterdi. AKŞAM’a konuşan bir üst düzey kilise sorumlusu, yapılan haberlerin maksatlı olduğunu belirterek “Bizim üzerimizden provokasyon yapmak istiyorlar. Amaçları Kilise saldırı altında imajı vererek AB’ye mesaj göndermek. Türkiye’ye dünyaya rezil etmek istiyorlar. Suikast yapacak kişi elinde bıçağı göstererek mi gelir? Bizim kurumumuz üzerinden kimse prim yapmasın. Polisle bizi karşı karşıya getiremeyecekler. Biz onların bizlere ilgisinden memnunuz” dedi.
KARANLIK ODAK VURGUSU
Kilise basın açıklamasında Hürriyet ve Taraf Gazetelerini kınadı. Bu konuda çıkan haberlerin ‘karanlık odaklar’ tarafından yapıldığı ifade edildi. Açıklama ise şöyle:  “Son günlerde İtalyan Katolik Kilisesi hakkında başta Hürriyet ve Taraf Gazeteleri olmak üzere basın bazı yayın organlarında, kilisemize ve kilisemizin bir görevlisine saygısızlık yapan kendini bilmez bazı çocukların sergilediği nahoş davranışlar bahane edilerek sanki kilisemize yönelik büyük bir tehdit ve saldırı varmış gibi bir hava estirilmeye çalışılmaktadır.”
TEMELSİZ VE GERÇEĞİ YANSITMIYOR
Kiliseye sorulmadan ve bilgi alınmadan yapılan haberleri ‘yalan’ olarak nitelendiği açıklama şöyle devam etti: “Bu yalan haberler kilisemizin ve cemaatimizin huzuru kaçırmakta ve bizlere büyük üzüntü vermektedir. Bu haberler temelsiz, gerçeği yansıtmayan, asılsız ve maksatlı haberlerdir. Bu haberleri verenlerin ve yayanların gerçek niyeti tarafımızca bilinmemekle birlikte bazı karanlık odakların bizleri kullanarak huzursuzluk çıkarmak istedikleri aşikardır.”
EMNİYET MÜDÜRÜNE TEŞEKKKÜR
Bakırköy Emniyet Müdürü Murat Çetiner ile ekibine teşekkür eden kilise, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok’tan da yakın ilgili gördüklerini belirterek, “Şunu da ifade etmek isteriz ki; son günlerde çıkan nahoş bazı haberler polisimiz ile olan ilişkilerimizi zayıflatmamış aksine çok daha güçlendirmiştir. Kilisemizde meydana gelen münferit olay gerçekleşir gerçekleşmez Bakırköy Emniyet Müdürlüğümüz birçok birimiyle olay yerine gelerek suçluların yakalanmasına yönelik çalışmalar başlatmışlardır. Bu yoğun çalışmaları ve ilgiyi çok yakından görmekteyiz. Bundan dolayı çok mutluyuz. Kendimizi daima güvende hissettiğimizi kamuoyuna duyurmak istiyoruz” ifadelerine yer verildi.
İşte kiliseyi üzen o haberlerden örnekler: 
HAYKO BAĞDAT: “ELLERİNDE BIÇAKLAR VARMIŞ”
Taraf Yazarı Hayko Bağdat, “Hayırlı Ramazanlar Efkan Ala” başlıklı köşe yazısında, Hürriyet Gazetesi’ni de kaynak göstererek, “Siz bu ülkenin Hıristiyan vatandaşlarının da bakanısınız. Siz memleketteki kiliselerden ve orada ibadet eden kilise cemaatlerinin güvenliğinden de sorumlusunuz. İstanbul, Yeşilköy semtinde çok şirin bir Latin Katolik Kilisesi var. Memlekette pek Latin Katolik kalmadığından bu ibadethaneyi Süryani cemaati de kullanmakta. 15 Haziran 2014 günü bu kilisede bir çocuğumuzun vaftiz töreni esnasında sekiz kişilik bir grup ayakkabılarıyla kiliseye girmişler. Hadi ayakkabıyı boş verin de ellerinde bıçaklar varmış” diyor. 
8 KİŞİ BIÇAKLA SALDIRMIŞ        
Hürriyet Gazetesi’nde yer alan haber de şöyle: “Yeşilköy’de bulunan Latin Katolik Kilisesi’ne sekiz kişi tarafından yapılan bıçaklı saldırı kilise görevlilerini endişelendirdi. 15 Haziran’da gerçekleştirilen saldırıda, sekiz kişilik bir grup vaftiz töreni olduğu sırada kiliseden içeriye girdi. İddiaya göre törene katılan cemaat üyelerini rahatsız eden grup daha sonra kilisenin bahçesine çıkarak kilise görevlilerine tehditler savurdu.”
“HIRİSTİYANLARA ÖLÜM” VURGUSU
Taraf Gazetesi , 02 Temmuz 2014 tarihinde, İtalyan Katolik Kilisesi’nin bahçesinde verilen iftar yemeğini  “Kilise bahçesinde iftar sofrası” başlığı ile verirken haberde ise ‘nefret’ vurgulu cümlelere yer verildi. Haber şöyle:  “Hıristiyanlara ölüm” sloganıyla iki kez saldırıya uğrayan Yeşilköy Latin Katolik Kilisesi önceki akşam Müslümanlar için kardeşlik iftarı verdi. Son bir ay içinde saldırgan bir grup tarafından “Hıristiyanlara ölüm” sloganıyla iki kez saldırıya uğrayan Yeşilköy Latin Katolik Kilisesi önceki akşam Müslümanlar için kardeşlik iftarı verdi.”
http://www.aksam.com.tr/guncel/amaclari-turkiyeyi-dunyaya-rezil-etmek/haber-321688

Yorumlar kapatıldı.