İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni asıllı Muritsa Küçük’ün katil zanlısı: Gerçek failler yakalansın

Nuri İmre
Kocamustafapaşa’da Ermeni asıllı 85 yaşındaki Muritsa Küçük’ün 12 yerinden bıçaklanıp, yüz kemiklerinin kırılması ve boğazının kesilerek öldürülmesine ilişkin davanın duruşmasına devam edildi. Tutuklu yargılanan şüpheli Murat Nazaryan, hakkındaki suçlamaları reddederek, “Ben de bu işi gerçekleştiren faillerin bir an önce yakalanmasını istiyorum. Bu yüzden mağdurum.” diye konuştu… Sanık Nazaryan’ın tutukluluk halinin devamına karar verilen duruşma 19 Ağustos 2014 tarihine ertelendi. (Nedense basın Ermeni’ye, Ermeni asıllı demekten vazgeçmiyor. HYETERT)

***
Ermeni asıllı 85 yaşındaki Muritsa Küçük’ün öldürülmesine ilişkin davanın duruşması İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Tutuklu sanık Murat Nazaryan’ın hazır bulunduğu duruşmaya, öldürülen Muritsa Küçük’ün çocukları Zadik Küçük, Yaşar Küçük ve Bayizar Midilli de şikayetçi sıfatıyla katıldı.
Mahkeme Başkanı Erol Ceylan, avukatının talebi üzerine sanık Nazaryan’ın Adli Tıp Kurumu’na gönderildiği ve cezai ehliyetinin yerinde olup olmadığına ilişkin rapor hazırlanmasının istendiğini hatırlattı. Avukatı tarafından daha önce psikolojik tedavi gördüğüne ilişkin Doç.Dr. Solmaz Türkcan kartvizitine iliştirilmiş bir reçetenin de mahkemeye sunulduğunu belirten Başkan Ceylan, bu raporun da Adli Tıp Kurumu Gözlem İhtisas Dairesine dava dosyası ile birlikte gönderildiğini hatırlattı. Başkan Ceylan, kurumdan bu belge dışında Nazaryan’ın psikolojik tedavi gördüğüne ilişkin herhangi bir tıbbi belge bulunup bulunmadığının bu konuda görevli kurumlardan ve polikliniklerden araştırılmasının istendiğini söyledi. Başkan Ceylan, bu nedenle dava dosyasının halen Adli Tıp Kurumu’ndan mahkemeye gönderilmediğini bildirdi.
Ayrıca müdahil avukatları tarafından önceki duruşmalarda mahkemeye sunulan ve üzerindeki kan lekelerinden DNA incelemesi yapılması istenen cinayet mahaline ait kirli beyaz örtüye ilişkin incelemenin tamamlandığı ve Adli Tıp Kurumu Biyoloji İhtisas Dairesi tarafından hazırlanan raporun mahkemeye ulaştığı belirtildi. Raporda örtü üzerinde ölen Muritsa Küçük ile en an biri erkek olmak üzere karışık DNA profilinin tespit edildiği belirtildi.
Müdahil Küçük ailesinin avukatı Eren Keskin, “Savcılık eksik soruşturma yapmıştır. Bu örtüyü de biz mahkemeye ulaştırdık. Birşeylerin üzerinin örtülmeye mi çalışıldığı endişesi içindeyiz.” dedi. Avukat keskin, “Bu son rapor, baştan beri olayda bir örgüt olduğu şeklindeki düşüncemizi doğrular niteliktedir. Tespit edilen DNA profillerinin, sanığa mı ait olduğunun, emniyet kayıtlarında mevcut olan ve suç profiline uyan herhangi bir şüpheliye ait olup olmadığının araştırılmasını istiyoruz.” dedi.
SANIK NAZARYAN: BU İŞİ GERÇEKLEŞTİREN FAİLLER YAKALANSIN
Mahkeme Başkanı Ceylan, sanık Nazaryan’a “Eve zorla girerek ‘konut dokunulmazlığını ihlal ettiğin’ ve ‘Kişiyi hürriyetinden yoksun bıraktığın’ iddiasıyla hakkında ayrıca hazırlanan iki iddianame, bu dava dosyası ile birleştirildi. Bu konuda avukat zorunluluğu yok ama avukat nezaretinde savunma yapmak isteme hakkın var. Avukatın da mazereti nedeniyle duruşmaya katılmadığı için bu iki ayrı suçlamaya ilişkin bu duruşma mı savunma yapacaksın yoksa avukatının nezaretinde mi savunma yapacaksın?” diye sordu. Avukatı nezaretinde savunma yapmak istediğini belirten Nazaryan, hakkındaki suçlamaları reddederek “Ben de bu işi gerçekleştiren faillerin bir an önce yakalanmasını istiyorum. Bu yüzden mağdurum.” diye konuştu.
Duruşma sonunda davaya birleştirilen iki iddianamedeki suçlamalara ilişkin sanık Nazaryan’ın önümüzdeki duruşmada savunmasının alınmasına ve bu konuda avukatına da duruşmada hazır olmasının bildirilmesine karar verildi.
Mahkeme, Sanık Nazaryan’ın daha önce psikolojik tedavi gördüğüne ilişkin bir belgenin var olup olmadığının incelenmesi ve ardından da cezai ehliyetinin yerinde olup olmadığına ilişkin bir rapor hazırlanması için Adli Tıp Kurumu Gözlem İhtisas Dairesine talimat yapılmasına hükmetti.
BULUNAN DNA’LARIN SAHİPLERİ ARAŞTIRILACAK
Dava dosyası mahkemeye ulaştığında kirli beyaz örtü üzerinden tespit edilen DNA örneklerinin sanık Nazaryan’a ait olup olmadığının tespit edilmesine karar verildi. Karışık DNA içerisinde sadece erkeklere ait olan Y kromozonu bulunduğu belirtilen rapordaki DNA profillerinin, Nazaryan’a ait değilse kurumun ve emniyetin suçlu kayıtlarında yer alan DNA profilleri ile mukayesesinin yapılarak uygun olan DNA’nın olup olmadığının araştırılması karara bağlandı.
Sanık Nazaryan’ın tutukluluk halinin devamına karar verilen duruşma 19 Ağustos 2014 tarihine ertelendi.
http://cihan.com.tr/news/Ermeni-asilli-Muritsa-Kucuk-un-katil-zanlisi-Gercek-failler-yakalansin_2514-CHMTQ5MjUxNC8x

Yorumlar kapatıldı.