İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Süryani Kilisesi Başkanı: Tedirginiz Kilise’ye bıçaklı saldırı yapılmıştı…

Süryanilerin de ibadet ettiği kiliseye yapılan saldırılar üzerine konuşan Beyoğlu Süryani Kadim Meryemana Kilisesi Vakfı Başkanı Sait Susin, “Tedbirleri arttırdık. Halkın duyarlılığı da mutluluk verici” dedi. İstanbul’da yaşayan Süryanilerin tek kilisesi olduğu için Süryaniler farklı kiliselerde de ibadet ediyor. Bunlardan biri de Yeşilköy’deki Latin Katolik Kilisesi. Söz konusu kiliseye önce mayıs ayında bir grup, kimsenin olmadığı bir sırada içeriye girerek mumların olduğu bölümü dağıtmış. Mumların dumanı üzerine olaya müdahale edilmişti. Son olarak da 15 Haziran’da bıçaklı saldırı gerçekleşti. Sekiz kişilik bir grup Süryani bir çocuğun vaftiz töreni sırasında kiliseye girerek içeridekileri tehdit etti. Kilise görevlisi Doğan Yıldırım grubu dağıtmak istediği sırada bıçakla tehdit edildi.

Yaşanan saldırıların ardından dün Yeşilköy’deki Latin Katolik Kilisesi, kilise bahçesinde bir iftar düzenledi.
Yeşilköy Dayanışma Platformu da iftara destek vererek yaptığı basın açıklamasında saldırıyı kınayarak “ötekileştirici nefret söylemi”nin kabul edilemez olduğunu söyledi.
bianet’e konuşan Beyoğlu Süryani Kadim Meryemana Kilisesi Vakfı Başkanı Sait Susin, daha önce kiliseye böyle bir saldırı olmadığını belirterek emniyet güçlerinin ve kendilerinin ek tedbirler aldıklarını belirtti.
“Kilisedeki kamera kayıtlarına göre iki saldırıyı yapan grup farklı. Suç duyurusunda bulunuldu, araştırılıyor. Kilise sahile yakın bir yerde. Pazar günleri çok kalabalık oluyor. Saldırganlar kim bilmiyoruz. Ancak tabii ki saldırılar tedirginlik yarattı. Hepimiz rahatsız olduk. Ayinlere gelenlerde yaz aylarının da etkisi var ancak azalma oldu. Ancak gerek halkın gerekse kurum temsilcilerinin duyarlılığı bizi memnun etti. Dün de yapılan iftar bu dayanışmayı göstermek açısından çok önemliydi. Bir daha böyle bir saldırının tekrarlanmayacağını umuyoruz.”
Süryani Dernekleri Federasyonu da yaptığı yazılı açıklamada, Ortadoğu’da şiddetlenen Hıristiyanlara yönelik saldırıların Türkiye’de yaşayan Hıristiyanları da tedirgin ettiğine dikkat çekilerek görevliler daha duyarlı olmaya çağrıldı.
http://www.demokrathaber.net/guncel/suryani-kilisesi-baskani-tedirginiz-h34828.html

Yorumlar kapatıldı.