İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Suç duyurusunda bulundu

Merkezi İstanbul’daki Sason Ermeniler Derneği Başkanı Aziz Dağcı, Batman’ın Sason ilçesine bağlı Arvizink ve Şengalik köylerinde kiliselerin ahıra dönüştürülmesi nedeniyle suç duyurusunda bulundu. Batman’ın Sason ilçesine bağlı köylerdeki Ermeni kiliseleri ile mezarlıkların tanınmayacak hale geldiğini belirten Ermeniler Derneği Başkanı Aziz Dağcı, Batman Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusundu bulundu. Kiliselerin koruma altına alınması gerektiğini belirten Başkan Dağcı: “Yılda bir defa da olsa kiliselerde ölülerimiz için dua etme hakkına sahibiz. Fakat koruma altına alınamayan ve ahır olan kiliselerde dua olmaz. Ermeni cemaatinin dini ibadetleri bazı nedenlerle hep engelleniyor” dedi.

Suç duyurusunda bulundu
“AHIR MANZARASI BİZİ ÜZÜYOR”
Batman’ın Sason ilçesine bağlı köylerdeki Ermeni kiliseleri ile mezarlıkların tanınmayacak hale geldiğini belirten Ermeniler Derneği Başkanı Aziz Dağcı, Batman Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusundu bulundu. Kiliselerin koruma altına alınması gerektiğini belirten Başkan Dağcı: “Yılda bir defa da olsa kiliselerde ölülerimiz için dua etme hakkına sahibiz. Fakat koruma altına alınamayan ve ahır olan kiliselerde dua olmaz. Ermeni cemaatinin dini ibadetleri bazı nedenlerle hep engelleniyor” dedi.
“BATMAN, TURİZMDEN OLUYOR”
Sason’un kırsalında Ermenilere ait tarihi su değirmenleri ile bazı yapıtların turistlerin büyük ilgisini çekebileceğine de dikkat çeken Dernek Başkanı Dağcı, şöyle konuştu: “Kültürümüze ait eserler tescil edilmemiş durumda. Bunlardan biri de su değirmenleridir. Bazı tarihi eserlerin değerlendirilmesi halinde Batman, turizmde büyük bir potansiyeli ele geçirebilir. Fakat yolun olmadığı, altyapının yetersiz olduğu Batman yerine turistler daha çok Van ve Mardin’i tercih ediyor. Batman esnafı turizmden yararlanamıyor.”

http://www.batmancagdas.com/gundem/suc-duyurusunda-bulundu-h34591.html

Yorumlar kapatıldı.