İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Başkan Gülben: “Ermeni Lobisi Malatya’yı Yeni Üs Olarak Seçti”

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, Ermeni lobisinin Malatya’yı kendisine üs olarak seçtiğini söyledi. …Dört aydır hem ulusal basında hem de Ermenistan basınında çıkan haber ve yorumlara baktığımızda Ermeni lobisi Doğu Anadolu ve Güneydoğu illerimizde aktif faaliyetler yapmak peşindeler. Bu faaliyetleri yönetmek için de üs olarak Malatya’yı seçtikleri ve Malatya’da yaptıkları çalışmalarla da beli olmaktadır. Malatya’da Ermeni kilisesinin onarılması, İstanbul merkezli bulunan Malatyalı Ermeniler Derneği’nin (HAYDER) şubesinin Malatya’da açılması ve en sonunda Malatya’da Ermeni mahallesi olarak bilinen mahalledeki çocukların çeşitli Ermeni lobisi ile ilişkisi bulunan şirket ve teşkilatların organize ettiği yaz okullarına götürülmekte, eğitim adı altında neler yapıldığı bilinmemektedir? Ermeni kilisesine Hıristiyan olmak için giden gençlerin kilise tarafından kabul edildikten sonra Ermeni lobisinin de güçlü olduğu Fransa’ya altı aylığına eğitime gönderilmeleri de şüphelerimizi ve iddialarımızı güçlendirmektedir. ( Doğrusu yalanın bu kadarı bunlar için bile fazla. Onarıldı denen kilisede kurulan iskeleden başka bir şey yok. Kaldı ki yapılsa sadece turizme yardımı olur. Eğer yaz okuluna giden çocuklar varsa bunların ne yaptığı da devlet tarafından bilinir. Fransa’ya eğitime gönderilme ise kuyruklu yalandan da öte. Sanırız bu adamlar devletin varlığından kuşkulanıyorlar. HYETERT)

***
IHA
Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, Ermeni lobisinin Malatya’yı kendisine üs olarak seçtiğini söyledi.
ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey, dernek binalarında yaptığı açıklamada, Avrupa’daki Ermeni lobisinin Doğu Anadolu ve Güneydoğu faaliyetlerini yönetmek için Malatya’yı üst olarak seçtiklerini ileri sürdü. Gülbey, “Ermeni lobisinin faaliyetlerini yıllardır ulusal basın aracılığı ile takip ediyoruz. Önce Kars’ı, sonrada Van’ı kendilerine üs seçip bu şehirlerimizde kilise ve misyonerlik faaliyetleriyle bölge halkında sempati uyandırıp ve ‘turizmle şehrin ekonomisine katkıda bulunuyoruz’ diye şehir halkında sempati uyandırmak istediler. Bunu da bir nevi başardılar. Ama ASİMDER olarak bu şehirlerde yaptığımız faaliyetlerle oyunlarını bozduk, dört aydır hem ulusal basında hem de Ermenistan basınında çıkan haber ve yorumlara baktığımızda Ermeni lobisi Doğu Anadolu ve Güneydoğu illerimizde aktif faaliyetler yapmak peşindeler. Bu faaliyetleri yönetmek için de üs olarak Malatya’yı seçtikleri ve Malatya’da yaptıkları çalışmalarla da beli olmaktadır. Malatya’da Ermeni kilisesinin onarılması, İstanbul merkezli bulunan Malatyalı Ermeniler Derneği’nin (HAYDER) şubesinin Malatya’da açılması ve en sonunda Malatya’da Ermeni mahallesi olarak bilinen mahalledeki çocukların çeşitli Ermeni lobisi ile ilişkisi bulunan şirket ve teşkilatların organize ettiği yaz okullarına götürülmektedir. eğitim adı altında neler yapıldığı bilinmemektedir? Ermeni kilisesine Hıristiyan olmak için giden gençlerin kilise tarafından kabul edildikten sonra Ermeni lobisinin de güçlü olduğu Fransa’ya altı aylığına eğitime gönderilmeleri de şüphelerimizi ve iddialarımızı güçlendirmektedir. Ermeni lobisinin içerisinde Osmanlı döneminde yaşayan ve tehcirden dolayı göç eden Ermeni ailelerin çocuk ve torunlarının çok sayıda olmaları, ayrıca Ermenistan’ın başkenti Erivan’a altı kilometre uzaklıkta Malatyalılar kasabası kuracak kadar çok sayıda bulunduklarını, bu yüzden Malatya Ermeni Lobisi için önem arz etmektedir. Tüm devlet ve güvenlik yetkililerimizi bu konu üzerinde dikkatli olmaya davet ediyoruz. Malatya’da yaşamlarını sürdüren ve vatanlarına sadık olan Ermeni vatandaşlarımızı kandırmalarına, akıllarını çelmelerine izin verilmemelidir” diye konuştu.
http://www.milliyet.com.tr/baskan-gulben-ermeni-lobisi-malatya-igdir-yerelhaber-271385/

Yorumlar kapatıldı.