İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Aram Ateşyan’a, “Kültür Elçisi” teklifi

Türkiye Ermenileri Patrik Genel Vekili Aram Ateşyan, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Fırat Anlı’yı ziyaret etti. Beraberindeki Surp Giragos Kilisesi Vakfı Başkanı Ergün Ayık ve yönetim kurulu üyeleriyle Diyarbakır Büyükşehir Belediyesini ziyaret eden Ateşyan, Eşbaşkan Fırat anlı tarafından karşılandı. Ziyarette konuşan Anlı, Ermenilerin kendi toplumlarında var olmalarıyla mutluluk duyduğunu söyledi. Büyükşehir belediyesi olarak her zaman yüreklerinin yanlarında olduğunu ifade eden Anlı, Surp Giragos’ta olduğu gibi Surp Sarkis’in de ibadete açılmasını beklediklerini kaydetti.

Geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren Ermeni Bayzar Alata için de başsağlığı dileyen Anlı, “Yitirdiğimiz her can aslında bir tarihin yitirilmesi anlamına geliyor” dedi.
Ermeni yurttaşların dönüşlerinin daha sık ve kalıcı olmasını dilediğini belirten Anlı, şöyle konuştu:
“Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri’nin UNESCO Dünya Miras Listesi’ne alınması yönünde bir çaba içindeyiz. Sizlerin de bu kentte önemli bir katkısı var. UNESCO yolculuğunda kabul buyurursanız Diyarbakır halkı adına Diyarbakır’da yaşayan tüm halklar adına sizin Diyarbakır Kültür Elçisi olmanızı istiyoruz.”
Anlı, sanatçı Sezen Aksu, yönetmen Ferzan Özpetek’in de kültür elçiliğini kabul ettiği bilgisini verdi.
Aram Ateşyan da Surp Sarkis’in de kurtulması ve canlanmasının Ermeni cemaatini buraya çekeceğini kaydederek, bunun için bölgede barışın sağlanması gerektiğinin altını çizdi.
Ateşyan, yapılan pek çok çalışmaya rağmen hala önyargıların olduğunu savunarak, “Surp Giragos’u ziyaret edenler Surp Sarkis’in ne zaman açılacağını soruyorlar. Ne zaman canlanacak, ne zaman ayağa kalkacak, diyorlar” şeklinde konuştu.
Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri’nin UNESCO Dünya Miras Listesi’ne alınması için çaba sarf edeceğini ifade eden Ateşyan, “Diyarbakır Kültür Elçisi” olmayı seve seve kabul ettiğini aktardı.
Ateşyan ayrıca Anyı’ya, Ermenistan’da Ermeni ustaların yaptığı ahşap bir vazo armağan etti.
Kaynak: AA

http://www.cafesiyaset.com/Aram-Atesyana-Kultur-Elcisi-teklifi_414084.html

Yorumlar kapatıldı.