İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Gökçeada‘ya Rum ortaokulu

Bülent Şanlıkan
Azınlık haklarına yönelik açılımlar tüm hızıyla sürüyor… Geçen yıl Fener Rum Patriği Bartholomeos’un doğduğu Gökçeada’nın Zeytinli Köyü’nde Rum İlkokulu açılmıştı. Bu yıl da 1 Eylül’de adada bir ortaokul eğitime başlayacak…Patrik Bartholomeos’un doğduğu Gökçeada’da geçen sene eğitime başlayan ilkokuldan sonra bu yıl da ortaokul açılıyor. Vakıflar Meclisi Temsilcisi Laki Vingas, “Umut veren gelişmeler yaşanmaya devam ediyor” dedi.

YEREL MAKAMLAR DESTEKLİYOR
Gelişmeleri AKŞAM’a anlatan Vakıflar Meclisi Temsilcisi Laki Vingas, bölge halkından ortaokul açılması yönünden talep geldiğini söyledi. Bu konuda devlet kurumlarına ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Vingas, “Toplumun orada yaşaması ve kendisine bir gelecek yaratması açısından önemli bir konu. Bu anlamda ortaokulla ilgili yürütülen çalışmanın yerel makamlar tarafından desteklendiğini görüyoruz. Umut veren gelişmeler yaşanıyor” dedi.
8 öğrenci kayıt yaptıracak
Ortaokula bu yıl 8 öğrencinin kayıt yaptırmasının beklendiğini anlatan Vingas, “Sayının az olması bölgedeki şartlarla da ilgili. Kolay bir süreç değil. Ancak insanlar artık 50 yıl önceki kötü anıları geride bırakıp yeni bir gelecek istiyorlar. Bu arada devletin azınlıklarla ilgili yürüttüğü süreç de son derece iyi ilerliyor” diye konuştu.

http://www.aksam.com.tr/guncel/gokceadaya-rum-ortaokulu/haber-320217

Yorumlar kapatıldı.