İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni Anıtı protestosuna suç duyurusu

Almelo Ermeni Havari Kilisesi’nde açılan sözde soykırım anıtına karşı 1 Haziran tarihinde düzenlenen gösteriye katılanlar, konuşmacılar ve organizatörler hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Hollanda’daki Ermeni kuruluşları birliği, geçtiğimiz hafta Cuma günü, Türk sivil toplum kuruluşları tarafından Almelo’da düzenlenen ve yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı gösteride, Ermenilere hakaret edildiği, ayrımcılık yapıldığı, nefretin körüklendiği ve soykırımın inkar edildiği gerekçeleri ile suç duyurusunda bulundu.

Öte yandan milletvekilleri Omtzigt (CDA), Van Bommel (SP), Voordewind (CU), van der Staaij (SGP) ve de Roon (PVV)’un da Dışlişleri Bakanlığı, Sosyal İşler ve Çalışma Bakanlığı ve Adalet ve Güvenlik Bakanlıklarına yazılı olarak soru önergesi göndermişlerdi.
Vekiller bu soru önergeleri ile birlikte gösteride kullanılan posterlere dikkati çekmiş ve Hollanda Diyanet Vakfı’na bağlı camilerin bedava otobüs hizmeti sundukları ileri sürülerek konuya açıklık getirilmesi istenmişti.
Türkiye Başkonsolosluğu ve Hollanda’daki bazı camilerin bu protesto eylemine destek verdiğini belirten vekiller, Dışişleri Bakanı Frans Timmermans’ın Türk mevkidaşı ile görüşüp konuya açıklık getirmesini ayrıca Hollanda’daki Türkiye Başkonsolosu ile de görüşmesini talep etmişti.
© SONHABER.NL
http://www.sonhaber.nl/gundem/ermeni-aniti-protestosuna-suc-duyurusu-h30554.html

Yorumlar kapatıldı.