İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Şarmazanov: Türkiye tarihi çarpıtmaya son vermeli

Ermenistan Millet Meclisi Başkan yardımcısı Ermenistan Cumhuriyetçi Parti Basın sekreteri Eduard  Şarmazanov ″Ahmet Davutoğlu 1915 kanlı olaylarını Ermenilerin sürgünü olarak adlandırmaktadır, ancak Türkiye iki ülke arasında sözde «adil hafıza» inşa etmek istiyorsa, Ankara resmi çevrelerinin tarihi çarpıtmaya ve Ermenilerin imhasını sürgün olarak nitelendirmeye son vermesi gerekir. 1915, Ermrnilerin yurtlarından mahrum edimesi, Ermeni halkının soykırımıydı″ dedi. Meclis Bşk. yard. ifadesiyle Türkiye ikili ilişkileri normalleştirme arzusundaysa, önkoşullar öne sürmeksizin Ermeni-Türk Protokollerini  onaylamalıdır.

***
Türk siyasi yönetimi, tarihinin karanlık sayfalarıyla yüzleşmek için  kendi içinde güç bulabilmeli, zira bu ilk elde Türk toplumu için gerekli. NEWS.am muhabirine açıklama, Türkiye Dışişleri bakanı Ahmet Davutoğlu’nun, Ermenistan ve Ermeni Diasporasını başbakan Erdoğan’ın bilindik beyanatında yaptığı gibi cesur adımlar atması durumunda, Ankara ve Erivan ilişkilerinde «yeni bir çağ»ın ilan edilebileceğine ilişkin demecini yorumlayan Ermenistan Millet Meclisi Bşk. yard., Ermenistan Cumhuriyetçi Parti Basın sekreteri Eduard Şarmazanov’dan geldi.
Şarmazanov ″Ahmet Davutoğlu 1915 kanlı olaylarını Ermenilerin sürgünü olarak adlandırmaktadır, ancak Türkiye iki ülke arasında sözde «adil hafıza» inşa etmek istiyorsa, Ankara resmi çevrelerinin tarihi çarpıtmaya ve Ermenilerin imhasını sürgün olarak nitelendirmeye son vermesi gerekir. 1915, Ermrnilerin yurtlarından mahrum edimesi, Ermeni halkının soykırımıydı″ dedi. Meclis Bşk. yard. ifadesiyle Türkiye ikili ilişkileri normalleştirme arzusundaysa, önkoşullar öne sürmeksizin Ermeni-Türk Protokollerini  onaylamalıdır.
Bir dizi analistler, Davutoğlu’nun demecinin Rusya Dışişleri bakanı Sergey Lavrov’la, Türk-Ermeni ilişkilerinin normalleşmesi yönünde tüm çabaları ortaya koyacaklarına ilişkin ortak duyuruyla bağlantılı olduğu yorumunda bulunmaktalar.
Şarmazanov şunları da kaydetti: ″Rus-Türk ilişkileri vesilesiyle, siyaset adamı olarak değil, uzman olarak kendi görüşüme sahibim. Türkiye ve Rusya ne kadar da işbirliğinde bulunsa, ne kadar da ortak ekonomik ilgilere sahip olsalar, her halukarda, bölgede Rusya için ilk hasım ve rakip Türkiye’dir. 300 uzun ve gerilimli yol boyunca  böyle olmuştur″.
Fotoğraf: Arsen Sarkisyan/NEWS.am
News from Armenia – NEWS.am

http://news.am/tur/news/216667.html

Yorumlar kapatıldı.