İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan’da Diaspora Ermenilerinin Entegrasyonuna yönelik 2 program gerçekleştirildi

Son 3 yılda Diaspora sorunlarının incelenmesine yönelik 15’i aşkın araştırma gerçekleştirildi, aralarında «Ermeni Diasporası» almanağı olmak üzere 50 civarı kitap yayımlandı. Bilgi 27 Haziran’da Diaspora Bakanlığı bünyesindeki Heyet Oturumu esnasında geldi. Ayrıca Ermeni Disporası sorunlarına, Diasporanın uzmanlık potansiyelinin bir araya getirilmesi, gençlik sorunları yönelik 10 konferans gerçekleştirildi. «Diaspora» Yaz Okulunun 5 doğrultudaki çalışmasına bu yıl toplumsal işler tertipleyenler için seminerler eklendi. 

Ermenistan’da Diaspora Ermenilerinin entegrasyonuna yönelik 2 program gerçekleştirildi. 2 «Ermenistan’da Diaspora Toplulukları Günleri» programı gerçekleştirildi, ayrıca  «Ermenistan’ım» ve «Komitas» festivalleri, birçok kültürel etkinlikler, Diaspora Ermeni büyükleri onur geceleri düzenlendi. Batı Ermenicesi ortak ders kitabı, Diaspora eğitim kurumlarına  metodik, maddi destek gösterildi, öğretmenlerin yerinde ve Ermenistan’da  meslek içi eğitimi gerçekleştirildi, büyük sayıda eğitsek kitap, Ermenistan devlet sembolleri tahsis edildi. Rusya Ermenileri Birliği ve Dünya Ermeni Kongresiyle beraber 8 başlıkta ödl törenleri düzenlendi. Diasporada 60 günlük okulun açılmasına katkı gösterildi. Ermeni Soykırımını 100. Yılı yaklaşırken yapılan etkinlikler kısa bir süre önce düzenlenen konferansta özetlendi. Gerçekleştirilen çalışmaların bir kısmı sürekli mahiyet taşımakta.
Verilen bilgide Diaspora kuruluş yöneticileri ve temsilcilerinin «Sürekli Dğişen Dünyada Ermeni Gerçekliği» başlıklı Tüm Ermeni 5. Forumunun  19-21 Eylül 2014’te düzenleneceği kaydedildi.
Diaspora bakanı Hranuş Hakobyan, Diaspora kuruluş yöneticileri ve temsilcilerinin Tüm Ermeni 4. Forumu esnasında dillendirilen önerilerin konularına bağlı olarak tasnifi ve bu doğrultuda gerçekleştirilen çalışmaların özetlenmesi gerektiğini ifade etti, bir çalışma grubu oluşturularak değerlendirilen meseleler paketi hazırlanması ve Diaspora topluluklarına dağıtılması gerektiğini belirtti.
Bakan davetliler listesinin genişletilerek, tüm genç liderlerin davet edilmesini önerdi.
Bakan Hakobyan, toplantı sonunda farklı yerleşkelerle çalışmalarındaha da aktifleştirilmesi, yeni kurulan, pasif topluluklarla bağlantı tesisi denemesinde bulunulması ve sorunlarına ilişkin bilgi alınması gerektiğini kaydetti.
News from Armenia – NEWS.am

http://news.am/tur/news/216662.html

Yorumlar kapatıldı.