İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Dini Cemaat Temsilcileri İftarda Buluştu

Şişli’de kurulan ve Ramazan boyunca her akşam iki bin kişinin orucunu açacağı iftar çadırında Ramazan’ın ilk günü Ermeni, Rum, Musevi, Süryani Ortodoks, Süryani Katolik cemaatleri ve Şişli Müftülüğü temsilcileri bir araya gelerek iftar yemeği yedi. İftar öncesi Kur’an-ı Kerim ve dualar okundu. Ezanın okunmasıyla hep birlikte oruçlar açıldı. Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, dini cemaat temsilcileriyle birlikte iftar yemeği yemekten mutluluk duyduklarını dile getirdi… Ermeni Patrikhanesi Episkoposu Sahag Maşalyan ise bu iftar sofrasında olan tablonun bütün dünya için özlenen tablo olduğunu ifade etti. Maşalyan, iftarın, dinlerin savaşı değil dostluğu ürettiği bir tablo olduğunu söyledi. Sagah Maşalyan, Ramazan’da edilen duaların dünyada barışın pekişmesini sağlamasını diledi.

***
Şişli Belediyesi, kurduğu iftar çadırında Ramazan’ın ilk gününde farklı din temsilcilerini bir araya getirdi. Dini cemaat temsilcileri iftarda barış ve hoşgörü mesajları verdi. Şişli’de kurulan ve Ramazan boyunca her akşam iki bin kişinin…
Şişli Belediyesi, kurduğu iftar çadırında Ramazan’ın ilk gününde farklı din temsilcilerini bir araya getirdi. Dini cemaat temsilcileri iftarda barış ve hoşgörü mesajları verdi.
Şişli’de kurulan ve Ramazan boyunca her akşam iki bin kişinin orucunu açacağı iftar çadırında Ramazan’ın ilk günü Ermeni, Rum, Musevi, Süryani Ortodoks, Süryani Katolik cemaatleri ve Şişli Müftülüğü temsilcileri bir araya gelerek iftar yemeği yedi. İftar öncesi Kur’an-ı Kerim ve dualar okundu. Ezanın okunmasıyla hep birlikte oruçlar açıldı. Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, dini cemaat temsilcileriyle birlikte iftar yemeği yemekten mutluluk duyduklarını dile getirdi.
Süryani Katolik Patrik Vekili Yusuf Sağ da, Ramazan’ın her şeyden önce barışa, birliğe ve beraberliğe vesile olmasını diledi. Barışın olmadığı yerde sevgi olamayacağını vurgulayan Sağ, “Sevginin olmadığı yerde Allah’ın da işi yoktur.” diye konuştu. Yusuf Sağ, Ramazan’ın savaşların durmasına vesile olması temennisine de sözlerine ekledi.
Ermeni Patrikhanesi Episkoposu Sahag Maşalyan ise bu iftar sofrasında olan tablonun bütün dünya için özlenen tablo olduğunu ifade etti. Maşalyan, iftarın, dinlerin savaşı değil dostluğu ürettiği bir tablo olduğunu söyledi. Sagah Maşalyan, Ramazan’da edilen duaların dünyada barışın pekişmesini sağlamasını diledi.
Şişli’deki iftara; Rum Cemaati temsilcisi Rahip Hrisantos Dimitriyadis, Süryani Kadim Cemaati Yönetim Kurulu Üyesi Tuncay Altunışık, Şişli Emniyet Müdürü Fatih Sarıyıldız, Emir Sarıgül, Süryani Katolik Patrik Vekili Yusuf Sağ, Şişli Müftüsü Ahmet Tüccar, Şişli Kaymakamı Salih Işık, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Ermeni Patrikhanesi Episkopos Sahag Maşalyan, Süryani Ortodoks Cemaati ruhanisi P. Melke Akyüz katıldı.
SENFONİ ORKESTRASI EŞLİĞİNDE İLAHİLER KONSERİ
İftar sonrası ise Cevahir AVM önünde Şişli Kent Senfoni Orkestrası ile Boğaziçi Caz Korosu birlikteliğindeki Senfoni ile İlahiler Konseri verildi. Konseri, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ve CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı’nın yanı sıra çok sayıda vatandaş da izledi.
CİHAN

http://www.haber3.com//dini-cemaat-temsilcileri-iftarda-bulustu-2756725h.htm

Yorumlar kapatıldı.