İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ATAA Ekibi, Türkiye Aleyhtarı Tasarıya İlişkin Gelişmeleri Kongre’de Takip Etti

Turkishny.com
Türk Amerikan Dernekleri Asamblesi (ATAA), ortaya atıldığından bu yana Türkiye aleyhtarı H.R. 4373 kodlu kanun teklifini yakından takip etti. Bu çerçevede Kongre’de temaslarda bulunan ATAA yetkilileri, Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF), Türk Amerikan Toplum Merkezleri (TACC) ve Azeri Amerikan Konseyi (AAC) ile işbirliği içerisinde hareket ederek Türk dostluk grubu üyesi Kongre üyeleri ve Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi üyelerine Türkiye’deki Kiliselerin onarılması ve sahiplerine iadesi konusunda son dönemde atılan adımlar hakkında bilgiler içeren broşürler dağıttı.

Türk Amerikan toplumu üyelerinin ferdi bazda da seferber edilmesi için tertiplenen kampanyalara destek olan ATAA, Türkiye’yi Hıristiyan mülklerini “çalmakla” itham eden “Türkiye Hıristiyan Kiliseleri Hesap Verme Yasası” adlı H.R. 4247 kodlu tasarının Meclis Dış İlişkilerKomitesi’ne getirildiği gün Türk toplumu üyeleri ile birlikte Kongre’ye çıkarma yaptı.

Türk toplumunun 20 kişilik bir grupla takip ettiği oturumu yaklaşık aynı sayıdaki Ermeni ve Yunan grubu da takip etti. Bir Ermeni papazın da dini kıyafetleriyle takip ettiği celse sırasında komite üyelerine “Ermeni kahvesi” ikram edildi.
 Konuyu Turkishny.com’a değerlendiren Oya Bain, “Tasarıda her ne kadar Kıbrıs ve Yunan konusu öne çıkarılsa da bu tasarı, Ermenilerin “jenosit” iddialarını 2015’te bu konular altında geçirme çabalarının başladığını gösteriyor. Tasarıda Ağrı dağının “Hıristiyan” olduğunu iddia eden abuk sabuk kısımların olması, Ermenilerin şimdi de “Hıristiyanlık” mevhumunu suistimal edeceklerini gösteriyor” diye yazdı.
ATAA: Türk Amerikan Toplumu Olarak Derin Üzüntü Duyduk
Tasarının Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi’nde kabulüne ilişkin bir açıklama neşreden ATAA, hadisenin Türk Amerikan toplumunda derin üzüntüye neden olduğunu kaydetti.
Türkiye karşıtı yasa tasarısının Ermeni lobisi ve Türk karşıtı çevreler tarafından desteklendiğine dikkat çeken ATAA, komite üyeleri Cicilline, Sires, Engel, Smith, Sherman ve Lowenthal’ın tasarıyı güçlü bir şekilde destekledikleri, Rohrabacher’in ise tasarıyı desteklerken düzenlemenin sadece Türkiye’ye değil tüm dünyaya odaklanması gerektiğini söylediğini ifade etti.
Komite’de düzenlemeyi sadece Demokrat Parti Virginia milletvekili Gerald Connolly ile New York Milletvekili Gregory Meeks tasarıyı sert dille eleştirdi. Tasarının yazıldığı şekliyle ABD’nin, yakın ve güvenilir NATO müttefiki Türkiye ile olan dostluğunu yansıtmadığını dile getiren Connolly, tasarının Türkiye’nin dini mülklerin korunmasına yönelik son dönemde attığı olumlu adımları görmezden geldiğini belirtti.
Connolly, “Türkiye ile stratejik birlikteliğimizin korunmasının önceliğimiz olması gereken bir dönemde, bu yasa tasarısının geçmesi Türkiye ile ilişkilerimizi bozulmasına neden olacaktır. Türkiye, Suriye’deki savaştan kaçan 1 milyonu aşkın insana ev sahipliği yaparak bölgedeki insani krizde çok önemli ve beklenmedik bir rol oynadı. Irak daha fazla şiddete doğru sürüklenirken, bölgedeki güvenlik sorunlarında güvenilir ve değerli bir ortak, çoğunluğu Müslüman olan demokrasi ülkesi Türkiye’yi izole etmek bölgenin istikrarına uygun değil” diye konuştu. Connolly, tasarıya kendisinin karşı önerisini getiren bir değişiklik önerisinde bulundu ancak komite bu değişikliği yapılan oylamada reddetti.
Tasarının ele alındığı celse ve oylamaya ilişkin görüntüleri aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz: http://foreignaffairs.house.gov/markup/markup-hr-4347-hr-4411-hr-4640-and-hr-4653
Tasarıya ilişkin endişelerini belirterek düzenlemenin Türk Amerikan ilişkilerine zarar vereceğini savunan vekiller Connolly ve Meeks’le irtibat kurarak teşekkür etmek için aşağıdaki iletişim bilgilerini kullanabilirsiniz:
Congressman Gerry Connolly Contact Information:
Website: http://gerryconnolly.house.gov/contact-gerry/
Washington DC Office:
424 Cannon House Office Building
Washington, DC 20515
Phone: (202) 225-1492
Fax: (202) 225-3071
Congressman Gregory Meeks Contact Information:
Website: https://meeks.house.gov/contact-me
Washington, DC Office:
2234 Rayburn HOB
Washington, DC 20515
Phone: (202) 225-3461
Fax: (202) 226-4169

http://www.turkishny.com/special-news/56-special-news/155072-ataa-turkiye-aleyhtari-tasariya-iliskin-gelismeleri-ekibi-kongrede-takip-etti

Yorumlar kapatıldı.