İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni Soykırımının tanınması meselesi ABD ve İngiltere’nin elinde

Ermeni Soykırımının tanınması meselesi ABD ve İngiltere’nin elinde. Görüş 25 Haziran’da düzenlenen basın toplantısında «Karabağ» Komitesi eski üyesi Aşot Manuçaryan’dan geldi.″Eğer Londra ve Beyaz Saray, gezegende hiçbir Ermeni kalmasa bile Soykırımın tanınması gerektiğine karar verirlerse tanınır. İngiltere ve ABD, tanınmaması gerektiğine, bugüne kadar olduğu gibi karar verirlerse, biz kendimizi çılgın yerine koyup Türkiye’ye karşı yeni tertiplerde kullanılmaması için haykırmamalıyız, bunun sonucunda komşu devlet Ermenilere yönelik daha fazla husumetle dolmakta″  kanaatinde Manuçaryan. 

«Karabağ» Komitesi eski üyesine göre Soykırımın tanınması meselesi gündeme konmuş olup ″bütün gün bununla uğraşmaya gerek yok ″. Dahası bu soruna yönelik önceki yaklaşımlar oldukça eskimiş durumda.
Özellikle Soykırımın 100. Yılı trajik olaylar ve izleyen zararların ödenmesi için bir fırsat olarak gözlemlenmemesi gerektiğini kaydeden Manuçaryan ″1915’ten itibaren birlikte yaşama olanağını yitirdik. Ve Soykırımın 100. Yılı bize birleşme olanağı vermektedir. Ve aynı Amerika ve İngiltere buna katkıda bulunmaya hazır olurlar″ dedi.
News from Armenia – NEWS.am

http://news.am/tur/news/216264.html

Yorumlar kapatıldı.