İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Rum patriği Nevşehir’de ayin yaptı

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı Cemil köyündeki Timio Stavru Kilisesi’nde pazar ayinini yönetti…Patrik Bartholomeos, ayinden sonra bölgeyi çok sevdiklerini dile getirdi. Daha önce burada ayine izin verilmeyeceğini kaydeden Bartholomeos, “20-30 sene öncesine kadar Kapadokya’da, Sümela’da bu gibi ayinler tasavvur edilecek bir şey değildi, imkansızdı. Fakat yeni bir Türkiye’de  yaşıyoruz ve çok şeyin değiştiğini memnuniyetle müşahede ediyoruz. Yüce Allah’a  ve devletimize müteşekkiriz” şeklinde konuştu. (Bak sen, bizim aslanlar şimdi de Ekümenik patriğe kızacak. HYETERT)
***
Fener Rum Patriği Bartholomeos, Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı Cemil köyündeki Timio Stavru Kilisesi’nde pazar ayinini yönetti.Yunan Milletvekili Maksimos Harakopalos ile Hollanda ve Yunanistan’dan gelen yaklaşık 100 kişinin katıldığı  ayin 3 saat sürdü. Ayinde, İncil’den bazı bölümler okundu, dualar edildi.
İzin için teşekkür
Patrik Bartholomeos, ayinden sonra bölgeyi çok sevdiklerini dile getirdi. Daha önce burada ayine izin verilmeyeceğini kaydeden Bartholomeos, “20-30 sene öncesine kadar Kapadokya’da, Sümela’da bu gibi ayinler tasavvur edilecek bir şey değildi, imkansızdı. Fakat yeni bir Türkiye’de  yaşıyoruz ve çok şeyin değiştiğini memnuniyetle müşahede ediyoruz. Yüce Allah’a  ve devletimize müteşekkiriz” şeklinde konuştu. Bartholomeos Türkiye’deki ve dünyadaki bütün Müslümanların Ramazan ayını da tebrik etti.
http://www.milliyet.com.tr/rum-patrigi-nevsehir-de-ayin-yapti-gundem-1901213/

Yorumlar kapatıldı.