İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Aydınlık Türkiye’miz İçin…

Gayri Müslim vatandaşlarımız ile ilgili birçok hususta, AK Parti Hükümetlerinin devrim niteliğinde açılımlar yaptığını biliyoruz. Bu hususta, güzel ama devam diyorum… Gayr-i Müslim vatandaşlarımızın, vakıf ve kanaat önderleriyle toplantılar yapılıp, kendilerine yapılan haksız uygulama olup olmadığı ve neler yapılmasını istediklerini tespit edilmeli ve gereken çalışmalar yapılarak, makul istekler yerine getirilmelidir. El hasılı kelâm, Tayyip Erdoğan ve AK Parti kurmaylarından isteğimiz odur ki; insana daha fazla saygı getirecek kanun ve daha fazla özgürlük getirecek düzenlemelerin, bir an evvel hayata geçirilmesi için, daha fazla çalışmalarını talep ediyoruz.

***  
Cumhurbaşkanlığı seçimi, Türkiye için önemli dönüm noktalarından birisi olacak şüphesiz.
AK Parti, kendisini iktidara taşıyan 2002 seçimlerinden sonra, girdiği her seçimi, açık ara önde tamamlamıştır.
Şu anda görünen siyasi ve ekonomik tabloda, cumhurbaşkanlığı seçimlerine kadar, çok önemli bir ekonomik ve siyasi problem çıkmazsa; AK Parti’nin göstereceği Cumhurbaşkanı adayı, birinci turda kazanması büyük bir ihtimal.
Birinci turda veya ikinci turda, hangisinde olursa olsun, AK Parti adayı kazandıktan sonra, Tayyip Erdoğan ve ekibi, arkalarına büyük bir rüzgâr alacaklar…
Bu rüzgâr ile önümüzdeki on yılların Türkiye vizyonu, devreye girecektir.
Böylece AK Parti, 2015 Milletvekili seçimlerine, büyük bir avantajla girecektir.
AK Parti’nin bundan sonraki en büyük rakibi, yine kendisi olacaktır.
Tayyip Erdoğan ve ekibi, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra, yapacağı bazı önemli yeniliklerle, Türkiye’nin gelecek 50 yılının vizyonunu belirleyeceği kanaatindeyim.
Kanaatimizce Kürtler, Aleviler ve Gayr-i Müslim vatandaşlarımız ile ilgili bazı hususlarda yapılacak değişiklikler, Türkiye’nin ayağına takılmak istenen, prangaları engelleyecektir.
Kürt kardeşlerimizle ilgili problemler ve çözümleri, şöyle sıralayabiliriz:
 -Boşaltılan tüm köyler ile ilgili, ciddi bir envanter çalışması yapılmalı ve geri dönüşüm ile ilgili cazibiyet arzeden yenilikler getirilmeli ve özür dilenmelidir.
-Köyleri ve evleri yakılan Kürtlerin, evlerinin yapılması veya tazminat ödenmesi için, ciddi bir envanter çalışması yapılmalı ve özür dilenmelidir.
-Güneydoğu’da azalsa da, hâlen eğitimlerini sürdüren Medreseler desteklenmeli, teşvik edilmeli. Hayatiyetlerini sürdürebilmeleri için ne tür bir çalışma yapılması gerekiyorsa acilen yapılmalı. Çünkü bölge insanının kültürel hayatının önemli öğelerinden birisidir. Bu medreselerden yetişenlerin istihdam edilmesi için, gereken kanuni değişiklikler yapılmalıdır.
-Bölgede ekonomik hayatı canlandıracak, özellikle de hayvancılığın gelişmesine katkı sağlayacak, yeni Köydes projeleri ihdas edilmeli ve süratle hayata geçirilmeli.
-Anadilde eğitim meselesi, çetrefilli ve uzun vadeli bir çalışma olduğu kanaatindeyim. Çetrefilli olmasına rağmen, özellikle 12 Eylül döneminde, Kürtçe konuşma yasaklandığı ve diğer halk kesimlerine nazaran Kürt kardeşlerimiz daha çok zulme uğradığı ve mağdur edildiği için, buna fiili bir özür olması babında, bu hususta acil ön çalışmalar yapılmalı; kısa, orta ve uzun vadeli projeler geliştirilmeli, bu çalışmalar halka da anlatılmalıdır.
Alevi kardeşlerimiz ile ilgili yapılması gerekenlere gelince:
Cumhuriyetin ilk dönemlerinde, Beyaz Türkler tarafından, tüm Anadolu insanına zulmedildi. Çeşitli vesilelerle örf, adet, geleneklerine ve dinlerine bağlı, tüm Anadolu halkına zulmedilmiştir. Bu zulme, sadece Aleviler ve Kürtler maruz kalmamışlardır. Anadolu’nun bir çok yerinde, dindar halka zulmedilmiştir.
Bu satırların sahibinin doğduğu toprakların insanları, Bozkır isyanları meselesinde, çok büyük mağduriyetler yaşamışlardır.
Fakat Alevi kardeşlerimizin, bu zulmün kat be kat fazlasına maruz kaldıklarını biliyorum…
Alevi kardeşlerimizle ilgili zulmün kültürel boyutları, daha dün diyebileceğimiz, doksanlı yıllara kadar; özellikle Sünni kesimde körüklenen, Mum sön.. aşağılama kampanyasını, beyaz Türklerin ihdas ettiğini unutmayalım…
Gayri Müslim vatandaşlarımız ile ilgili birçok hususta, AK Parti Hükümetlerinin devrim niteliğinde açılımlar yaptığını biliyoruz.
Bu hususta, güzel ama devam diyorum…
Gayr-i Müslim vatandaşlarımızın, vakıf ve kanaat önderleriyle toplantılar yapılıp, kendilerine yapılan haksız uygulama olup olmadığı ve neler yapılmasını istediklerini tespit edilmeli ve gereken çalışmalar yapılarak, makul istekler yerine getirilmelidir.
El hasılı kelâm, Tayyip Erdoğan ve AK Parti kurmaylarından isteğimiz odur ki; insana daha fazla saygı getirecek kanun ve daha fazla özgürlük getirecek düzenlemelerin, bir an evvel hayata geçirilmesi için, daha fazla çalışmalarını talep ediyoruz.
Bizlere düşen de, sizlerin bu hayırlı çalışmalarına dua etmektir…
Rabbim sizlere ve ailelerinize sağlık, bereket ve huzur versin…
Rabbim sizlere hayırlı işlerinizde başarılar versin…
Rabbim yolunuzu ve bahtınızı açık eylesin…
Amin…
http://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/mehmet-ali-tekin/aydinlik-turkiyemiz-icin-6557.html

Yorumlar kapatıldı.