İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan Cumhuriyeti İle Sınır Görüşmesi Yapıldı

Kars sınırları içerisinde hudut rejimi görüşmelerinde yetkili olan ve Ermenistan’a sınırı bulunan Arpaçay, Akyaka ve Digor Kaymakamları ile Ermenistan Cumhuriyeti sınır yetkilileri arasında sınır konularıyla ilgili bir görüşme gerçekleştirildi.  Türkiye adına Arpaçay Kaymakamı Faruk Erdem, Akyaka Kaymakamı Osman Uğurlu, Digor Kaymakamı Nevzat Karkacı ile askeri eksper Binbaşı Ayhan Ocak, askeri yetkililer ve sekreterlerin katıldığı görüşme Ermenistan’ın Gümrü şehrinde yapıldı.

***
Kars’ın Arpaçay, Akyaka ve Digor Kaymakamları Ermenistan sınır yetkilileriyle Gümrü’de biraraya gelerek sınır güvenliğini görüştü.

KARS – Kars sınırları içerisinde hudut rejimi görüşmelerinde yetkili olan ve Ermenistan’a sınırı bulunan Arpaçay, Akyaka ve Digor Kaymakamları ile Ermenistan Cumhuriyeti sınır yetkilileri arasında sınır konularıyla ilgili bir görüşme gerçekleştirildi.
Türkiye adına Arpaçay Kaymakamı Faruk Erdem, Akyaka Kaymakamı Osman Uğurlu, Digor Kaymakamı Nevzat Karkacı ile askeri eksper Binbaşı Ayhan Ocak, askeri yetkililer ve sekreterlerin katıldığı görüşme Ermenistan’ın Gümrü şehrinde yapıldı.

Görüşmede, ana gündem Maddesi olarak sınırların güvenliği ve sınır hattında yapılması gereken çalışmalar karşılıklı olarak değerlendirildi. Toplantıda ayrıca hudut taşları, şamandıralar ve kesişme noktaları konularında yapılması gereken çalışmalar protokole bağlandı. Buna göre hudut taşlarının ve şamandıraların bakımı için takvim belirlenerek Ermenistan sınır hattının tamamının bakımının Temmuz ayında bitirilecek şekilde planlaması yapıldı.

Öte yandan toplantı sonrasında bir sonraki toplantının Türkiye’de gerçekleştirilmesi yönünde mutabakat sağlandı.(İHA)

http://www.diyadinnet.com/HABER-82965-ermenistan-cumhuriyeti-ile-s%C4%B1n%C4%B1r-g%C3%B6r%C3%BC%C5%9Fmesi-yap%C4%B1ld%C4%B1

Yorumlar kapatıldı.