İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Fransız Senatör Mezard: Türkiye’ye Büyük Sempati Duyuyorum

Fransa’da Nevruz Komisyonu, Türkiye’nin Paris Büyükelçiliği’nde düzenlenen gecede bir araya geldi… Geceye katılan Avrupa Demokratik ve Sosyal Topluluğu Senato Grup Başkanı Jacques Mezard Cihan Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, Türkiye’ye çok büyük dostluk ve sempati duyduğunu söyledi. 2012 yılında hazırlanan Ermeni inkar yasa tasarısının Anayasa Konseyi’ne taşınmasında önemli rol oynayan Fransız senatör, bu tarz etkinliklerin çok önemli olduğunu belirterek, Türk Büyükelçiliği’nde bulunmaktan ve Türk arkadaşlarıyla karşılaşmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.


***
Fransa’da Nevruz Komisyonu, Türkiye’nin Paris Büyükelçiliği’nde düzenlenen gecede bir araya geldi. 2012 yılında hazırlanan Ermeni inkar yasa tasarısının Anayasa Konseyi’ne taşınmasında önemli rol oynayan senatörlerden Jacques Mezard, davette…
Fransa’da Nevruz Komisyonu, Türkiye’nin Paris Büyükelçiliği’nde düzenlenen gecede bir araya geldi. 2012 yılında hazırlanan Ermeni inkar yasa tasarısının Anayasa Konseyi’ne taşınmasında önemli rol oynayan senatörlerden Jacques Mezard, davette yaptığı açıklamada, Türkiye’ye büyük dostluk ve sempati duyduğunu söyledi,

Paris Büyükelçisi Hakkı Akil’in evsahipliğinde düzenlenen geceye Jacques Mezard’ın yanı sıra eski Bütçe Bakanı Jerome Chuzac, Arap Dünyası Enstitüsü Başkanı Jack Lang, sosyolog Nilüfer Göle, Paris Belediyesi Encümeni Agnes Evren, Nevruz Komisyonu Başkanı Bijan Kian ile komisyon üyeleri katıldı.

Gecede konuşan Paris Büyükelçisi Hakkı Akil, Fransız siyasi hayatı, ekonomi dünyası ve Amerika’dan geceye katılımın olduğunu belirterek, bu vesilesiyle gerek Türk, gerekse de Fransız Nevruz dostu birçok misafiri bir araya getirdiklerini kaydetti. Akil, Nevruz’un Türk kültüründe çok önemli bir yeri olduğuna da değinerek, gecenin Nevruz’un tanıtımı için uluslararası düzeyde önemli olduğunu kaydetti. Paris Büyükelçisi Akil, birçok Franız misafirin dNevruz konusunda pek bir fikir sahibi omadığına dikkat çekerek, “Nevruz’u kendilerine tanıtmamız bence bölgemizin zenginliklerini tanıtmak açısından önemli olacaktır.” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’YE BÜYÜK SEMPATİ DUYUYORUM”
Geceye katılan Avrupa Demokratik ve Sosyal Topluluğu Senato Grup Başkanı Jacques Mezard Cihan Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, Türkiye’ye çok büyük dostluk ve sempati duyduğunu söyledi. 2012 yılında hazırlanan Ermeni inkar yasa tasarısının Anayasa Konseyi’ne taşınmasında önemli rol oynayan Fransız senatör, bu tarz etkinliklerin çok önemli olduğunu belirterek, Türk Büyükelçiliği’nde bulunmaktan ve Türk arkadaşlarıyla karşılaşmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Gecede ünlü Türk piyanist Gülsin Onay’ın verdiği mini konser de davetlilerin beğenisini topladı. CİHAN

Kaynak: CHA


http://haberciniz.biz/fransiz-senator-mezard-turkiyeye-buyuk-sempati-duyuyorum-2959511h.htm

Yorumlar kapatıldı.