İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Elçi: İsrail halkı Ermeni Soykırımı konusunda çok hassas

Basın mensupları, İsrail yeni devlet başkanı Reuven Rivlin’in Ermeni Soykırımının tanınması yönünde birçok kez beyanlarda bulunduğu hususuna elçinin dikkatini çekerek, Ermeni Soykırımının 100. Yılı arifesinde bunun gerçekleşmesinin olası olup olmadığını sordular.Elçi yanıtında Rivlin’in tüm halkların Ermeni Soykırımını tanıması gerektiğine ilişkin beyanatlarının başkan seçilmesi öncesine yapıldığının altını çizdi. ElçiMeirom, İsrail’de cumhurbaşkanının değil parlamentonun karar verdiğini hatırlatarak: ″Bu sorun İsrail Parlamentosunda görüşülmekte. İsrail halkı Ermeni Soykırımı konusunda hassasdır. Ne yazık ki bu mesele siyasal bir meseleye dönüşmüştür. Biz sadece Ernenistan ve Türkiye’nin sorunun çözümü için diyaloğa başlamalarını bekleyebiliriz″ dedi.

***
Ermenistan ve İsrail arasındaki ilişkileri olumlu olarak tanımlayabiliriz, ancak işbirliğinin gelişmesi için çaba gerekli. Açıklama düzenlenen basın brifinginde İsrail’in Ermenistan elçisi Shmuel Meirom’dan geldi..

Elçinin ifadesiyle ülkeler tarım, eğitim ve kültür alanlarında işbirliğine devam etmekteler.
Basın mensupları, İsrail yeni devlet başkanı Reuven Rivlin’in Ermeni Soykırımının tanınması yönünde birçok kez beyanlarda bulunduğu hususuna elçinin dikkatini çekerek, Ermeni Soykırımının 100. Yılı arifesinde bunun gerçekleşmesinin olası olup olmadığını sordular.
Elçi yanıtında Rivlin’in tüm halkların Ermeni Soykırımını tanıması gerektiğine ilişkin beyanatlarının başkan seçilmesi öncesine yapıldığının altını çizdi. ElçiMeirom, İsrail’de cumhurbaşkanının değil parlamentonun karar verdiğini hatırlatarak:
″Bu sorun İsrail Parlamentosunda görüşülmekte. İsrail halkı Ermeni Soykırımı konusunda hassasdır. Ne yazık ki bu mesele siyasal bir meseleye dönüşmüştür. Biz sadece Ernenistan ve Türkiye’nin sorunun çözümü için diyaloğa başlamalarını bekleyebiliriz″ dedi.
Erivan’da 19 Haziran’da İsrail’in kuruluşunun 66. Yıldönümünün kutlandığını kaydedelim.
News from Armenia – NEWS.am

http://news.am/tur/news/215314.html

Yorumlar kapatıldı.