İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kocaeli’de ‘kilise çalışanlarına suikast girişimi’ davası

İstanbul Protestan Kilisesi Vakfı İzmit Temsilcisi Emre Karaali ve kilise çalışanlarına yönelik suikast girişiminde bulundukları iddiasıyla haklarında dava açılan sanıkların yargılanmasına devam edildi… Müşteki avukatı da müvekkilleri ve kilise mensuplarının tedirgin olduğunu ifade ederek, tüm sanıkların tutuklu yargılanmalarını talep etti. Söz konusu talebi kabul etmeyen mahkeme, dosyadaki bazı eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı erteledi. Kocaeli’deki İzmit Protestan Kilisesi’nde çalışanlara yönelik saldırı hazırlığında oldukları iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen 6 şüpheliden biri tutuklanırken, diğer 5 şüpheli, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

***
İstanbul Protestan Kilisesi Vakfı İzmit Temsilcisi Emre Karaali ve kilise çalışanlarına yönelik suikast girişiminde bulundukları iddiasıyla haklarında dava açılan sanıkların yargılanmasına devam edildi. Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada tutuksuz sanıklar Kemal. Y, Murat G, Kadriye B, Gülay Y. ve Ferhat Ç ile müştekiler Emre Karaali ve Ömer O. K. hazır bulundu. Tutuklu sanık Ufuk S ise duruşmaya katılmadı.
Duruşmada söz alan sanık Kemal Y, amacının devlete yardım etmek olduğunu belirterek, “Sanıklardan Ferhat Ç, milli duygularımı kullanarak beni kandırmıştır” dedi.
Müşteki Ömer O.K da astsubay olarak görev yaptığını, eşinin İzmit’teki protestan kilisesine gittiğini dile getirerek, zaman zaman eşine eşlik ettiğini söyledi.
Kendisini 2012 yılında arayan bir kişinin “İzmit’teki faaliyetlerinizden hoşnut değiliz, eşini ve çocuğunu alıp git” dediğini belirten Ömer O.K, bu durumu kilise temsilcisi Emre Karaali’ye bildirdiğini anlattı.
Karaali’nin de, “kendisini arayan kişilerin aynı içerikli sözler sarf ettiğini” söylediğini aktaran Ömer O. K, “Olaydan bir hafta sonra kendisini subay olarak tanıtan bir kişi, görev yaptığım birliği aramış, ‘kiliseden çıksın’ şeklinde konuşmuş, sanıklardan şikayetçiyim” dedi.
Müşteki avukatı da müvekkilleri ve kilise mensuplarının tedirgin olduğunu ifade ederek, tüm sanıkların tutuklu yargılanmalarını talep etti.
Söz konusu talebi kabul etmeyen mahkeme, dosyadaki bazı eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı erteledi.
Kocaeli’deki İzmit Protestan Kilisesi’nde çalışanlara yönelik saldırı hazırlığında oldukları iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen 6 şüpheliden biri tutuklanırken, diğer 5 şüpheli, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

http://www.timeturk.com/tr/2014/06/18/kocaeli-de-kilise-calisanlarina-suikast-girisimi-davasi.html#.U6MRlfl_vC0

Yorumlar kapatıldı.