İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“Venizelos’tan Patrik Bartholomeos’a: Verdiğiniz hizmet tarihîdir”

Yunanistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos Dışişleri Bakanlığı’nda İstanbul Rum Ortodoks Patriği Bartholomeos’u ağırladı. Görüşme son derece dostane bir atmosferde geçti. “Evangelos Venizelos Patrik Bartholomeos’un Kudüs ve Roma’ya yaptığı ziyareti “etkileyici” olarak nitelendirirken, Papa ile yaptığı buluşmaya değindi ve “gönderilen ekümenik barış mesajının ve ekümenik Patrikhane’nin uluslararası konumunun yükselmesinin” altını çizdi. “Bu Ortodoksluk ve ulus için son derece önemlidir. Tarihî hizmetinizden dolayı size çok teşekkür ederiz” ifadelerini kullanan Venizelos “adı günü” için de Patriği tebrik etti.

Sıcak karşılama için Venizelos’a teşekkür eden Patrik Bartholomeos beş ay içerisinde ikinci kez Atina’yı ziyaret etmekten mutlu ve duygulu olduğunu dile getirdi. Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Venizelos’tan “eski ve değerli bir dost” olarak bahseden Bartholomeos “sizin şahsınızda onurlu Yunan hükümetini selamlıyor ve kısa süre önce gerçekleşen kabine değişikliği sonrası icraatınızda başarılar diliyorum. Başbakanın liderliğinde ve sizin çok değerli katkılarınızla hepinizin yapacağı icraatta başarılar dilerim. Ana Kilise’den Yunan halkına lütuf, şefkat, sevgi ve ilgimizi getiriyorum” ifadelerini kullandı.
“Papa ile birlikte Kudüs’e kutsal topraklara ve Vatikan’a gerçekleştirdiği ziyaretlere değinen Patrik Bartholomeos “Kilise’nin ve ekümenik Patrikhane’nin yaşantısında önemli olaylardı” dedi ve ekledi: “Bu olaylarda yer almamın ve Ortodoksluk açısından başrolde bulunmamın bana Tanrı’nın bir lütfü olduğunu düşünüyorum.”

http://www.azinlikca.net/bati-trakya-haber/venizelostan-vartholomeosa-verdiginiz-hizmet-tarihidir-6182014.html

Yorumlar kapatıldı.