İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Suriye Ermenilerine Acil Yardım ve Toparlanma Organı: Kessab galibiyeti Haleb’e doğru hareket eder

Kessab’ın kurtarılması, Halep Ermenilerine, zafer güzergahının Halep yönünde de ilerleyeceği umudunu verdi. Halep’in yeniden inşası çalışamalarını pratik düzleme aktarmanın zamanı geldi. İfade  Suriye Ermenilerine Acil Yardım ve Toparlanma Organının duyurusuyla geldi.

Duyuruda şunlar ifade edilmekte:
«Suriye’nin yaşadığı haşin kriz esnasınd Suriye Ermenileri, ülkesine ve toplumuna, kiliselerine, okullarına, ulus, kültür ve spor yaşamına sadık kalarak, duruşuyla sivil tavır sergiledi.
Bugün Kessab’ın kurtuluşu sevinciyle, Suriye  Ermenilerini kutluyor ve birçok özveriler bedeliyle Kessab’ı geri alan Suriye Ordusuna minnetimizi ifade ediyoruz.
Suriye topraklarında devam eden zorlu durum koşullarında Halep’in durumu bugüne dek ağırlığını korumaktadır. Son günlerde Halep ve özelliklev Nor Gyugh mahallesinde gerçekleştirilen barbarlıklar sonucu, hem topu hem de bireysel anlamlarda Halep Ermenilerinin durumu korkunçtur.
Bu durumda Suriye Ermenilerinin başkenti sayılan Halep Ermeni toplumu varlığını umut ederek, direnerek, ilerlemeye çalışarak sürdürmektedir.
Kessab’ın kurtarılması, Halep Ermenilerine, zafer güzergahının Halep yönünde de ilerleyeceği umudunu verdi. Halep’in yeniden inşası çalışamalarını pratik düzleme aktarmanın zamanı geldi.
Bugün desteği Halep üzerinde yoğunlaştırmak muacceliyet taşımaktadır.
Umutlarımızı pekiştirme ve Halep Ermeni toplumunu yeniden inşa ve yeniden canlanmasına katkı için yurttaşlarımızının şimdi el-ele vermesini bekliyoruz. Halep sadece Halep Ermenilerinin değil, Batı Ermenistan’dan göçmüş tüm Ermenilerin diyarıdır.
Bu kutsal ülkeden getirilmiş ulusal değerler sayesinde toplum bugün Ermeni değerleriyle işlerliğini sürdürmektedir.
Halep zaferinin müjdesini duymaya hazır olmak için hazırlanmak gerek. Beklentilerimizin eşdeğer yankı bulacağı umudundayız».
News from Armenia – NEWS.am
http://news.am/tur/news/214954.html

Yorumlar kapatıldı.