İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İstanbul-Yerevan seferleri artık haftada bir yapılacak

Pazar ve çarşamba olmak üzere haftada iki kez yapılan İstanbul-Yerevan uçak seferleri bundan böyle haftada bir, pazar günü gerçekleşecek.İstanbul-Yerevan uçuşlarını Armavia Havayolları’yla birlikte düzenleyen Tower Havayolları sahibi Dikran Altun, talep düşüklüğü sebebiyle seferleri bire düşürdüklerini söyledi. Altun, Yerevan-Antalya seferlerininse 14 Haziran’da başlayacağını ancak benzer bir durumun Antalya seferlerinde de yaşanabileceğini söyledi. Buna karşın, bilet fiyatlarında bir değişikliğe gidilmeyecek.

Tower Havayolları sahibi Dikran Altun, “Bizim talebimizin yüzde 90’ı Ermenistan’dan geliyor, özellikle bavul ticaretine gelenler çoğunlukta ve sanırım Ermenistan’daki ekonomik durum sorun yaratıyor. Gelen giden çok azaldı” şeklinde konuştu. Pazar günü İstanbul’dan kalkan uçak pazartesi Yerevan’dan geri dönecek.
İstanbul-Yerevan seferlerine alternatif olarak görülen uçakla İstanbul-Tiflis ve ardında kara yoluyla Yerevan güzergahı düşük maliyetiyle öne çıkıyor. Altun, seferlerin azalmasının nedeninin bu olmadığını, çünkü Yerevan’dan İstanbul’a geliş uçağının Ermenistanlı müşteriler için çok uygun fiyatlarda olduğunu belirtiyor: “Asıl sorun Ermenistan ekonomisinden kaynaklanıyor. 14 Haziran’da Yerevan-Antalya seferleri de başlıyor, ancak orada da benzer bir talep düşüklüğü olacağını öngörüyorum. Geçen seneler gibi olacağına inanmıyorum. Bilet fiyatlarında ise bir değişiklik düşünmüyoruz.”
News from Armenia – NEWS.am

http://news.am/tur/news/214905.htm

Yorumlar kapatıldı.