İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Azerbaycan’ın Kars Başkonsolosu Süleymanov: “Ermenistan Neredeyse Tamamen Elit Ailenin Özel İş Yerine Dönüşmüştür”

Azerbaycan’ın Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov, Ermenistan’ın, Güney Kafkasya’nın en fakir ülkesi olduğunu, vatandaşlarının ekonomik durumunun gittikçe kötüleştiğini bildirdi… “Ermenistan neredeyse tamamen elit ailenin özel iş yerine dönüşmüştür. Ermenistan’da siyasi iktidar, güç yapıları, suç dünyası ve oligark iş adamlarını birleştiren siyasi-ekonomik komuta sistemi oluşmuştur. Başta Sarkisyan olmak üzere, bu siyasi-suç-oligark sistem ülkenin siyasi, ekonomik ve iş hayatını tam olarak kendi tekeline almıştır.”dedi.

***

Azerbaycan’ın Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov, Ermenistan’ın, Güney Kafkasya’nın en fakir ülkesi olduğunu, vatandaşlarının ekonomik durumunun gittikçe kötüleştiğini bildirdi.
Azerbaycan’ın Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov, Ermenistan’ın, Güney Kafkasya’nın en fakir ülkesi olduğunu, vatandaşlarının ekonomik durumunun gittikçe kötüleştiğini bildirdi.
Süleymanov, yaptığı yazılı açıklamada, Ermeni vatandaşların ekmek parası kazanmak için kendi ülkelerinde köle gibi çalıştığını, imkanı olanların da 5-10 dolar fazla para kazanmak uğruna başka ülkelerde kölelik yapmaya sürüklendiğini ileri sürdü.
Ermenistan yönetiminin, vatandaşların varlığını talan ederek lüks yaşam sürdüğünü iddia eden Süleymanov, şunları kaydetti:
“Ermenistan neredeyse tamamen elit ailenin özel iş yerine dönüşmüştür. Ermenistan’da siyasi iktidar, güç yapıları, suç dünyası ve oligark iş adamlarını birleştiren siyasi-ekonomik komuta sistemi oluşmuştur. Başta Sarkisyan olmak üzere, bu siyasi-suç-oligark sistem ülkenin siyasi, ekonomik ve iş hayatını tam olarak kendi tekeline almıştır.”
Ülke ekonomisinin en karlı alanlarının Cumhurbaşkanı Sarkisyan ve eski Cumhurbaşkanı Köçeryan’ın yönettiği iki grup arasında bölündüğünü aktaran Süleymanov, Sarkisyan’ın cumhurbaşkanlığı sürecinde ona yakın iş çevrelerinin konumlarının daha da güçlendiğini belirtti.
Kaynak: AA

http://haberciniz.biz/azerbaycanin-kars-baskonsolosu-suleymanov-ermenistan-neredeyse-tamamen-elit-ailenin-2954586h.htm

Yorumlar kapatıldı.