İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ani Harabeleri’nde Defile

Kars kent merkezine 42 kilometre uzaklıktaki Ocaklı Köyü yakınında bulunan ve 5 bin yıllık geçmişi olan Ani Harabeleri ilk kez bir defileye sahne oldu. ‘Ani’de 22 Medeniyetin Kapısı Kars’ defilesine Vali Günay Özdemir, Belediye Başkanı MHP’li Murtaza Karaçanta, Moda ve Giyim Federasyonu Başkanı Hüseyin Öztürk, İstanbul Aydın Üniversitesi ile Erzurum Atatürk Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrencileri katıldı. İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay eşliğinde Ani Harabeleri’nde yapılan gezinin ardından Atatürk Üniversitesi tarafından düzenlenen tarihi resim sergisi açıldı. Daha sonra Aydın Üniversitesinin düzenlemiş olduğu defile ile Ani’de yaşayan kültürlere ait giysilerin sunumu sırasında tarihi dokudan yararlanıldı.

Defiledeki her iki koleksiyonunda 120 öğrenci ile 12 öğretim görevlisinin görev aldığını söyleyen Moda ve Giyim Federasyonu Başkanı Hüseyin Öztürk, “Federasyondan çok ciddi anlamda çok sayıda işadamımız defileye katkı sağladı. Projeyi geliştirme adına bir çok arkadaşımız birlikte hareket etti. Biz bu projeyi başından sonuna kadar halay edasıyla, düğün edasıyla yaptık. Sunmuş olduğumuz koleksiyonlarımızın her birinin bir hikayesi vardı. Bu işlemin mutfağında çalışan tüm öğrenci arkadaşlarımızı da manken yaparak sunuma hazırladık. Dolayısıyla aslında bütünlüğünü görürken bunun ayrıcalığı da şuydu; bu defile yerinde yapıldı, Ani’de yapıldı.

Biz defile deyince hep ticari olarak düşünürüz. Bir firmanın ya da bir sezonun ürününü tüketici ile buluşturma olarak görürüz. Oysa bizim bu defilelerimizde ticari bir tarafı olmadığı gibi, tarihe katkı sağlayan ve bugün tarihe de ilaveler yapan bir çalışmaydı” diye konuştu.

Kaynak: DHA
Ekleme Tarihi: 16.06.2014 12:01, Son Güncelleme: 16.06.2014 12:46
http://haberciniz.biz/ani-harabelerinde-defile-2949900h.htm

Yorumlar kapatıldı.