İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

«Genç Avrasya» Forumu sonunda Çalışma Grubu kurulmasına karar

14 Haziran’da II. Avrasya Gençlik Forumu kapanış töreni gerçekleştirildi.Forum çalışmalarını özetleyen Ermenistan Gençlik Fonu Mütevelli Heyeti Koordinatörü Karen Avagyan, farklı ülke gençleri ve gençlik kuruluşlarıyla Tsaghkadzor Forumu esnasında tesis olan bağların, farklı ülkeler arasında işbirliği köprüsünün temelini oluşturacağını ifade etti. Ermenistan Avrasya’ya entegrasyon politikasını benimsemiştir ve bu çerçevede gençlerin söyleyecekleri ve yapacakları bulunmaktadır. 

Forum çalışmalarına ilişkin olarak Avagyan, katılımcı gençlerin uzmanlık kabiliyetlerini yetkinleştirme, toplumsal çalışma alanında bağları pekiştirme olanağı, yeni arkadaşlar elde ettiklerini, program değişiminde bulunduklarını kaydetti.

Avrasya İşbirliği Gelişim Fonu Bşk. Mher Simonyan, foru üyelerinin ülkelerine geri dönmeleri, fikirdaş grupları oluşturmaları, program çerçevesinde doğan fikirlerin ileriye taşınması dileğini ifade etti. Simonyan, ayrıca Ermenistan Gençlik Fonuyla  «Genç Avrasya» Forumunun her yıl yapılması yönünde mutabakat sağlandığını belirtti.

II.Avrasya Gençlik Forumu çerçevesinde «Genç Avrasya» başlıklı  Avrasya Gençlik Forumu Daimi Çalışma Grubu kurulmasına ilişkin Protokol imzalandı. Çalışma Grubu, değerlendirilmesi ve analiz amaçlı olarak Avrasya’ya entegrasyon hususlarına ilişkin düşünceler önerecekler. Gençler çevresinde  Avrasya entegrasyonu gelişim metodları geliştirecek.
II. Avrasya Gençlik Forumuna BDT, Baltık ülkeleri, Gürcistan, DKC’den yaklaşık 150 temsilci katıldı.

 News from Armenia – NEWS.am

http://news.am/tur/news/214479.html

Yorumlar kapatıldı.