İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Diyarbakır’da ‘Yeri Olmayan Hafıza’ Sergisi

Ermeni sanatçı Silvina Der-Meguerditchian tarafından Surp Gragos Ermeni Kilisesi’nde ‘Yeri Olmayan Hafıza’ adında resim sergisi açıldı.Surp Gragos Ermeni Kilisesi’nde Ermeni sanatçı Silvina Der-Meguerditchian tarafından açılan resim sergisine Gaziantep – Kahramanmaraş bölgelerinden Amerika’ya göç eden Ermeniler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Geçmiş yıllarda yaşanan acılarının konu edildiği resim sergisinin adını ‘Yeri Olmayan Hafıza’ bırakan Silvina Der-Meguerditchian, sergiyle insanları hatıralarına götürmek istediğini söyledi.

Silvina Der-Meguerditchian, serginin kurulması açısından Diyarbakır’ın en etkileyici yerlerden birisi olduğunu belirtti. Der-Meguerditchian, “Diyarbakır özellikle siyah bazalt taşları gizlenen şeyleri açığa çıkarıyor. Ben sergimle insanları hatıralarına götürmek ve böylelikle duygularını birleştirip ortak bir geleceğe bakmalarına destek olmak isterim” dedi.
Yaklaşık 1 ay kadar Surp Gragos Kilisesi’nde açık olacak sergide fotoğrafların yanı sıra slayt gösterisi de yer alıyor. – DİYARBAKIR
http://www.haberler.com/diyarbakir-da-yeri-olmayan-hafiza-sergisi-6155310-haberi/

Yorumlar kapatıldı.