İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni Soykırımı Müze-Enstitüsünde görüşmeler

Ermeni Soykırımı Müze-Enstitüsünde bugün 13 Haziran’da «Millet Meclisi Dış İlişkiler» ve «Eğitim-Bilim-Kültür ve Gençlik İşleri» Daimi Komisyonaları tarafından «Ermeni Soykırımının uluslararası tanınması ve kınanması sürecini teşvik ve Ermeni Soykırımının 100. Senei Devriyesi öncesinde gerçekleştirilecek çalışmalar ve parlamenter katılım olanakları » temalı görüşme gerçekleştirildi.

Görüşmeye Millet Meclisi üyeleri, Ermenistan Hükümeti ve Ermeni Soykırımının 100. Yılı Etkinlikleri Devlet Koordinasyon Komisyonu üyeleri, araştırma enstitüsleri, uzmanlık ve ekspertiz kuruluşları temsilcileri katıldılar.
Meclis Dış İlişkiler Daimi Komisyonu Bşk. Artak Zakaryan toplantının açılış konuşmasını yaptı.Ermenistan Dışişleri bakanı Edward Nalbandyan  «Uluslararası kuruluşlar yanısıra ikili ilişkilerde öngörülen çalışmalar çerçevesi, parlamenter formattan beklentiler»; Diaspora bakanı Hranuş Hakobyan «Ermeni Soykırımının 100. Yılına Doğru Ermeni Diasporası: Projeler ve İnisiyatifler»; Ermenistan Ulusal Bilimler Akademisi Ermeni Soykırımı Müze-Enstitüsü Direktörü, Ermeni Soykırımının 100. Yıl Devlet Etkinlik Organizasyon Komisyonu sekreteri Hayk Demoyan «Ermeni Soykırımının Tanınması ve Kınanmasının Reel Fırsatları ve Parlamentolarda Bunların Örnek Vakalarının İfadesi» temalı sunumlar gerçekleştirdiler.
Daha sonra Ermenistan Cumhurbaşkanlığı Ofisi Gn. Sekreteri ve Ermeni Soykırımı 100. Yıl Devlet Etkinlik Organizasyon Komisyonu etkinlikler koordinatörü Vigen Sarkisyan bir konuşma yaptı ve milletvekillerinin sorularını yanıtladı.  Oturumu özetleyen konuşmayı, «Meclis Bilim, Eğitim, Kültür ve Gençlik İşleri Daimi Komisyonu» Bşk. Artak Davtyan yaptı.
News from Armenia – NEWS.am

http://news.am/tur/news/214342.htm

Yorumlar kapatıldı.