İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“Ermenilerden Türk vatandaşlarına ajan muamelesi”

ASİMDER Başkanı Göksel Gülbey, Ermenistan’ın özellikle hususi yeşil pasaportlu devlet memurlarına sınır kapılarında sergilediği tutumu kınadı. Sınırda ajan muamelesi yapılan yeşil pasaportlu devlet memurlarının gümrüklerden geri çevirdiğini kaydeden ASİMDER Genel Başkanı Gülbey, “Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan da Türkiye’de 70 bin kaçak Ermenistan vatandaşının yaşadığını söylemişti. Ülkemizde bu kaçak Ermeni vatandaşlara göz yumarken, Ermenistan’ın yeşil pasaport taşıyan vatandaşlarımıza ajan muamelesi yaparak sınırından içeri almaması ve hakaret etmesi sözde barış konularında samimi olmadığını göstermektedir” ifadelerini kullandı. (Rakam yanlış ama önemli değil. Devleti cezalandırmak için ekmek parası derdinde olanları sınır dışı edilmesini istemek nasıl karanlık bir vicdan gerektirir. HYETERT)

***
Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, Ermenistan’ın ziyarete gitmek isteyen yeşil pasaportlu Türk vatandaşlarına vize adı altında izin vermeyerek ajan muamelesi yaptığını söyledi.
           
(İHA) – ASİMDER Başkanı Göksel Gülbey, Ermenistan’ın özellikle hususi yeşil pasaportlu devlet memurlarına sınır kapılarında sergilediği tutumu kınadı. Sınırda ajan muamelesi yapılan yeşil pasaportlu devlet memurlarının gümrüklerden geri çevirdiğini kaydeden ASİMDER Genel Başkanı Gülbey, “Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan da Türkiye’de 70 bin kaçak Ermenistan vatandaşının yaşadığını söylemişti. Ülkemizde bu kaçak Ermeni vatandaşlara göz yumarken, Ermenistan’ın yeşil pasaport taşıyan vatandaşlarımıza ajan muamelesi yaparak sınırından içeri almaması ve hakaret etmesi sözde barış konularında samimi olmadığını göstermektedir” ifadelerini kullandı.
Gülbey, Ermenistan yetkililerinin sözde soykırım konusunda nasıl samimi değilse sözde barış konusunda da samimi olmayarak dünyaya yalan konuşup masum görünümüne devam etmekte olduğunu belirterek, “Ermenistan devleti ve Ermeni lobisi yalan söyleyerek nasıl dünyayı kandırıyorsa Türkiye ile de ilişkileri düzeltme konusunda yalan söylüyorlar. TESEV Dış Politika Direktörü Doç. Dr. Mensur Akgün ve eski Büyükelçi Yalım Eralp’ı yeşil pasaportlu oldukları için Ermenistan Havayolları uçağına bindirmemişlerdir.
Türkiye olarak vatandaşlarımıza yapılan bu hakaretlere daha ne kadar suskun kalacağız, merak ediyoruz. Ermeni vatandaşlar ülkemizde kaçak yaşıyor, hatta okullarımızda misafir öğrenci olarak okutuluyorlar. Ermenistan’a hava sahamız açık, İran ve Gürcistan sınırlarından ülkemize girişlerine izin vermemize, hatta uyguladığımız ticaret ambargosunu delerek ticaret yapılmasına izin vermemize rağmen, Ermenistan’ın vatandaşlarımıza yaptığı hakaret içeren tavır karşısında Dışişleri Bakanlığı yetkililerimizden bu hakaretin ortadan kaldırılması için gerekli işlemleri yapmalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.

http://www.haberx.com/ermenilerden_turk_vatandaslarina_ajan_muamelesi(17,n,11599191,480).aspx

Yorumlar kapatıldı.