İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Tanrıkulu: Sevan Nişanyan’a ‘koruma’ adı altında ‘tecrit’ mi uygulanıyor?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Sevan Nişanyan’ın durumunu Meclis gündemine taşıdı. Sezgin Tanrıkulu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a, Nişanyan’ın “hayali bir can güvenliği gerekçesi ile ‘tecrit’ uygulandığı” sözlerini hatırlattı ve “Nişanyan böyle bir kaygı duymadığını belirtmesine rağmen yapılan uygulama koruma adı altında bir tecrit midir” diye sordu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Sevan Nişanyan’ın durumunu Meclis gündemine taşıdı.
Tanrıkulu’nun TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergesi ve gerekçesi şöyle:
“Yazar Sevan Nişanyan hükümlü olarak tutulduğu İzmir Aliağa Şakran 1 No’lu T Tipi Cezaevi Müdürlüğüne verdiği dilekçede; kendisinin “hayali bir can güvenliği gerekçesi ile” “tecrit” uygulandığını ifade etmiştir. Nişanyan, Cezaevi Müdürlüğüne verdiği dilekçede kendisini “cezaevi içinde tecrit etmeye, diğer mahkumlarla ihtilatını önlemeye, spor ve kurs gibi sosyal etkinliklere katılmasını yasaklamaya yönelik aşırı, abartılı ve taciz edici uygulamalara son verilmesini” talep etmiştir. Daha önce İzmir ‘Torbalı Açık Cezaevi’ne gönderilen Nişanyan, bir gardiyanın hırsızlık yaptığını kamuoyuyla paylaşması gerekçe gösterilerek açılan soruşturma sonrası İzmir, Buca Kapalı Cezaevi’ne nakledilmişti. Nişanyan burada, “yer yok” gerekçesi ile taş zeminde yatırılmış, sonrasında buradan da alınarak Aliağa Şakran Kapalı Cezaevi’ne nakledilmişti.
1) Sevan Nişanyan, yazdığı dilekçede herhangi bir koruma talebi olmadığı halde, “can güvenliğinin korunması” gerekçesiyle cezaevindeki sosyal etkinliklere dahil edilmediğini ifade etmektedir. Nişanyan böyle bir kayı duymadığını belirtmesine rağmen yapılan uygulama koruma adı altında bir tecrit midir?
2) Nişanyan’ın can güvenliğine karşı cezaevi yönetimine ulaşmış olan herhangi bir ihbar, istihbari bilgi bulunmakta mıdır?
3) Nişanyan’ın hem can güvenliğinin hem de sosyal-sportif faaliyetlere diğer hükümlülerle birlikte katılmasının sağlanması mümkün iken, neden tecriti aratmayan bir uygulamaya başvurulmaktadır?”
(Ankara- ZETE)
http://zete.com/tanrikulu-sevan-nisanyana-koruma-adi-altinda-tecrit-mi-uygulaniyor/

Yorumlar kapatıldı.