İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Büyükelçi Kılıç’tan İsrail lobisine 24 Nisan fırçası

Ragıp Soylu
Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, ABD’deki güçlü İsrail yanlısı gruplardan Amerikan Yahudi Komitesi’ni, 24 Nisan Ermeni olaylarıyla ilgili yayınladığı açıklamada Türkiye’yi soykırım yapmakla suçladığı için sert bir şekilde uyardı. Los Angeles’tan yayın yapan Asbarez adlı Ermeni haber sitesinin yayınladığı belgeye göre, Büyükelçi Kılıç AJC Başkanı David Harris’e yönelik bir mektup kaleme alarak İsrail lobisini Ermeni olaylarıyla ilgili duruşunda değişiklik yapmaya davet etti.

Kılıç, “AJC’nin “soykırım” ifadesini kullandığı açıklamasının tamamını reddediyoruz. Komitenizin açıklamasında Yahudi soykırımına ve Ruanda soykırımına atıfta bulunurken Uluslararası Adalet Divanı tarafından soykırım olarak tanınan Srebrenitza katliamına anmamasını İslamofobiyle ilişkili olmadığını içtenlikle umut ediyoruz” dedi. Kılıç, AJC açıklamasının “haksız, hakaretamiz ve gerçeklerden tümüyle kopuk” olduğunu belirtirken, Osmanlı ve Yahudiler arasındaki tarihi bağları da hatırlattı.
Büyükelçi, “Bu tür bir açıklamanın 16. Yüzyılda Osmanlı liderleri tarafından iyilikle karşılanmış ve ikinci dünya savaşı sırasında (tarafımızca) soykırımdan korunmuş bir cemaatin liderliğinden gelmesi ise çok daha büyük bir hayal kırıklığı yaratmaktadır” dedi.
Ermeni lobisi propoganda için kullanıyor
Mektubu ilk kez sosyal medyada paylaşan Amerikan Ermeni Ulusal Komitesi (ANCA) Başkanı Aram Hamparian ise Kılıç’ın azarlayıcı tonuna dikkat çekerek büyükelçiyi “Ermeni soykırımı hakikatini kabul ettiği için” Yahudi cemaatine saldırmak ve hakaret etmekle suçladı. Hamparian söz konusu mektubu ise sosyal medyada tüm basın kuruluşlarına göndererek hakkında haber yapmalarını istedi.
http://www.usasabah.com/Guncel/2014/06/10/buyukelci-kilictan-israil-lobisine-24-nisan-fircasi

Yorumlar kapatıldı.