İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Patrik Bartholomeos Roma’da Ayin Yönetti

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Katoliklerin ruhani lideri Papa Francesco’nun yöneteceği ve İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ile Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın katılımıyla gerçekleşecek Ortadoğu barışı duasına katılmak için Roma’ya geldi. Cumartesi akşamı Roma’ya gelen Fener Rum Patriği Bartholomeos, Hıristiyanlıktaki başlıca bayramlardan Hamsin Yortusu nedeniyle Ortodoks Cemaati Kilisesi San Teodoro’daki ayini yönetti.

Söz konusu yortu, Paskalya Bayramı’ndan yedi hafta sonra, 50. günde kutlanıyor ve bu günün İsa’nın ölüp tekrar dirilerek göğe yükselişinden sonra Kutsal Ruh’un Havarilerin üzerine çöktüğü gün olduğuna inanılıyor.

Yaklaşık 3 saat süren ayine, Türkiye’nin Vatikan Büyükelçisi Prof. Dr. Kenan Gürsoy, İtalya İslam Dini Topluluğu (COREIS) Başkan Yardımcısı Yahya Sergio Pallavicini ve Yunanistan’ın da aralarında bulunduğu diplomatik temsilciler başta olmak üzere, çok sayıda kişi katıldı.

3 BÜYÜK DİN TEMSİLCİSİ BİR ARADA DUA EDECEK
Patrik Bartholomeos, Türkiye saatine göre 20.00’da başlaması beklenen Vatikan’daki barış duasına katılacak.

Papa Francesco, 22-25 Mayıs tarihleri arasında Ürdün, Filistin ve İsrail’i kapsayan 3 günlük Kutsal Topraklar ziyareti sırasında, Şimon Peres ve Mahmud Abbas’ı “Gelin evimde birlikte dua edelim” sözleriyle Vatikan’a davet etmişti. Papa’nın, 24 ve 25 Mayıs tarihlerinde Kudüs’te bir araya gelmiş ve “kardeşim” dediği Ortodoks lider Patrik Bartholomeos’u da bu buluşmaya davet etmişti.

Liderlere Müslüman, Hıristiyan ve Musevi din adamları da eşlik edecek. Dünya barışı için dua edilecek olan buluşmada duaların İngilizce, İtalyanca, İbranice ve Arapça okunacağı belirtildi. Duaların ardından barışın sembolü olarak zeytin ağacı dikilecek.
Tamamen dini bir girişim olan ve siyasi nitelik taşımayan buluşma, Hıristiyanlar için önem arz eden Hamsin Yortusu ile Yahudilerin önemli bayramlarından biri olan Şavout’a denk geliyor. Şavout, Tanrı’nın Sina Dağı’nda toplanan İsrail milletine Tevrat’ı göndermesinin yıldönümü.

http://haberciniz.biz/patrik-bartholomeos-romada-ayin-yonetti-2929849h.htm

Yorumlar kapatıldı.